Chinezii au limuzina lor: Geely Emgrand EC8

Credeaţi că doar Rolls Royce a fost copiat de chinezi? Iată că nu scapă nici limuzinele americane, celebrele "stretch-limo". Iar copia este, surpriză, tot o maşină Geely...

Chinezii au limuzina lor: Geely Emgrand EC8 Chinezii au limuzina lor: Geely Emgrand EC8

Nu de mult, apăruseră zvonuri privitor la o limuzină de lux Volvo, care să concureze cu BMW Seria 7 şi Mercedes S-Class, zvonuri infirmate de oficialii Volvo. De ce am adus în discuţie marca suedeză?

Deoarece Volvo a fost cumpărată de Geely, chinezii având planuri măreţe cu firma suedeză. Ceea ce nu înseamnă că nu au planuri măreţe şi cu mărcile proprii: Gleagle (modele pentru piaţa chinezească), Emgrand (modele pentru export) şi Shanghai Englon (modele premium).

Anul trecut, chinezii au lansat modelul Geely GE, o copie la scară redusă după Rolls Royce. Maşină care, din cauza criticilor, a rămas doar la stadiul de "concept". Însă chinezii nu au renunţat la ideea de a oferi maşini mai evoluate.

Aşa încât a apărut o berlină de clasă medie, Geely Emgrand EC7, considerată a fi primul model realizat la standarde occidentale. Totuşi, în materie de motorizări, maşina chinezească se bazează pe două motoare pe benzină destul de mici: un 1,5 litri de 101 CP, respectiv un 1,8 litri de 138 CP.

Iată că acum au apărut zvonuri privitoare la o limuzină bazată pe acest model. Şi care ar urma să poarte denumirea Geely Emgrand EC8. Este vorba despre un model EC7 mai lung cu până la 1,8 metri, datorită plasării între portiere a unei prelungiri - în stilul cunoscutelor limuzine americane "stretch limo".

Astfel, Emgrand EC8 ajunge până la o lungiume de 6,8 metri, beneficiind de multe dotări interioare de lux, dar şi de ornamente cromate în exterior, pentru sporirea caracterului exclusiv. Motorizarea va fi asigurată, într-o primă fază, de un motor în 4 cilindri de origine Mitsubishi, de 2,4 litri.

Deocamdată, nici o informaţie oficială despre acest model, nici despre preţul la care va fi vândut Emgrand EC8. Însă nu ne miră această decizie, deoarece şi producătorii europeni propun versiuni cu ampatament alungit pentru berlinele lor, de exemplu BMW Seria 5 LWB sau Volvo S80L.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.