Ediţie specială Nissan 370Z GT Edition la Geneva 2011

Japonezii vor să readucă Nissan 370Z sub lumina reflectoarelor printr-o ediţie specială botezată simplu, GT Edition. Şi care se vrea o alternativă clară la familia Porsche Boxster/Cayman. Ce ziceţi, au de ce se teme germanii?

Ediţie specială Nissan 370Z GT Edition la Geneva 2011 Ediţie specială Nissan 370Z GT Edition la Geneva 2011

Despre Nissan 370Z cam toată lumea amatoare de sportivitate are păreri de la foarte bune în sus. Mai puţin cei de la Porsche, pe care japonezii îi atacă direct, mai ales prin reclame îndrăzneţe, care fac deliciul publicului.

La Geneva 2011, cei de la Nissan au prezentat o nouă ediţie specială pentru coupe-ul lor: 370Z GT Edition (după ce anul trecut, la Geneva 2010, ne-au arătat un 370Z Black Edition - în timp ce Porsche a venit cu o ediţie similară, Boxster S Black Edition, la ediţia din acest an a salonului elveţian).

Ce aduce nou GT Edition? În ce priveşte motorul, nici o modificare: este acelaşi V6 de 3,7 litri şi 328 CP, ceea ce înseamnă un demaraj 0-100 km/h în 5,3 secunde (Porsche Cayman S: 5,2 secunde). În rest, vorbim de aceleaşi modificări uşoare primite de toată gama în 2011: o nouă setare a suspensiilor, pentru creşterea confortului, insonorizare crescută sau un nou mod de iarnă pentru cutia automată cu 7 trepte.

Ce este cu adevărat interesant la 370Z GT Edition? Preţul. Pentru că, deşi vorbim de o ediţie specială, care va fi propusă într-un număr limitat de exemplare, oficialii au anunţat că preţul va fi mai mic decât al unei versiuni normale 370Z. În condiţiile în care, la exterior, GT Edition poate fi identificat după jantele speciale Rays, de 19", stickerele laterale sau cele trei nuanţe speciale pentru caroserie: negru metalizat, alb perlat şi un inedit Black Rose.

Aşadar, meciul de şah dintre 370Z şi Boxster/Cayman continuă. Cine credeţi că va fi mai bun?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.