Honda Hibrid - Concurent pentru Prius

Este interesant cum în ciuda succesului înregistrat de japonezul hibrid, nimeni nu s-a gandit să-l copieze. Nu încă. Mai avem o zi când Honda va da primele detalii despre noul său hibrid.

Honda Hibrid - Concurent pentru Prius Honda Hibrid - Concurent pentru Prius

Un alt Honda pregăteşte un model hibrid care va fi principalul concurent pentru Prius. Mai ales că din ce ne putem da seama din pozele scanate dintr-o revistă japoneză, viitorul hibrid de la Honda chiar seamănă destul de mult cu modelul pe care vrea să-l concureze. BIne, ca să nu fim foarte cârcotaşi, imaginile modificate pe calculator ne arată şi unele influenţe de la conceptul Honda FCX Clarity.

Oficialii japonezi deja şi-au anunţat intentia să lanseze anul viitor un model hibrid de sine stătător, care să fie chiar mai ieftin decât actualul Civic Hybrid. Era şi normal, pentru că cei de la Honda au înteles în final că un automobil hibrid nu trebuie să fie doar verde, dar mai are nevoie să fie şi ieftin pentru a fi cumpărat şi a conta în reducerea poluării.

Se vor folosi tot bateriile mai grele şi mai puţin eficiente de tip Ni-Mh, stocate în podea, dar asta va avea un revers al medaliei interesant: preţul de pornire va fi undeva pe la 19.000 de dolari, ceea ce înseamnă că modelul va fi mult mai ieftin decât concurentul direct de la Toyota. Aşadar, vor fi oare clienţii dispuşi să dea un ban mai puţin la început dar să cheltuie pe urmă pe combustibil? Rămâne de văzut.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.