Mercedes-Benz Zetros Camper – perfect pentru apocalipsa zăpezii!

Autor: Oraan Mărculescu 13 feb. 2012 Prezentări

Cei de la Mercedes-Benz sunt cunoscuţi şi pentru utilitarele şi camioanele pe care le produc, dovadă fiind reputatul Unimog, care a devenit una dintre principalele opţiuni ale autorităţilor din lumea întreagă când vine vorba de munci grele – cum ar fi deszăpezitul, de exemplu (ca să vorbim de un subiect foarte actual).

Mercedes-Benz Zetros Camper, comanda pentru un milionar mongolez

Gama Mercedes-Benz Zetros, lansată recent, este dedicată celor care au nevoie de un camion cu adevărat performant în condiţii grele, având tracţiune 6×6 şi un şasiu adaptat traseelor offroad. Pentru cei interesaţi, germanii propun şi o versiune dedicată aventurilor: Zetros Camper.

Ce-i drept, modelul din imagini este o comandă specială, a unui client bogat din Mongolia, însă este evident faptul că Zetros Camper ar putea fi utilizat şi pentru transportul de persoane sau echipamente, pentru situaţii cum sunt cele care inundă ştirile în aceste zile – ce spuneţi, domnilor guvernanţi, arată ca o maşină care ar putea duce provizii sinistraţilor sau i-ar putea salva pe cei bolnavi din zonele izolate?

Mercedes-Benz Zetros Camper este o masina foarte buna pentru interventii speciale iarna

Revenind la maşina de faţă, comanda clientului mongolez a fost simplă: o „vilă pe roţi”, capabilă să îl ducă prin orice condiţii şi pe orice teren, în escapadele sale de vânătoare. Modelul este echipat cu un motor diesel de 7,2 litri, 326 CP şi un cuplu de 1.300 Nm, ceea ce, împreună cu tracţiunea integrală 6×6 şi echipamentele specifice de offroad fac din acest mastodont un „utilaj” de neoprit.

De lux s-au ocupat specialiştii germani Hartmann şi Huenerkopf, care au conceput o cabină nu doar spaţioasă, dar şi utilată extravagant: două plasme de peste 40 inch diagonală, un sistem de sunet Bose, conexiune WiFi prin satelit, precum şi încălzire în podea, podea şi lambriuri din lemn scump, canapea cu tapiţerie din piele sau o bucătărie complet utilată, la fel şi baia.

Interior luxos, conceput in spiritul vila de lux pe roti

Zetros Camper plusează cu un mic „garaj” pentru ATV, iar curentul şi căldura sunt asigurate de un generator diesel special, dar şi printr-un sistem de panouri solare de pe acoperiş. Până acum, au fost construite două astfel de modele, al doilea fiind destinat unui alt om de afaceri mongolez.

Preţul pentru o astfel de transformare rămâne încă o necunoscută, dar e clar că vorbim de o sumă care, cel mai probabil, depăşeşte un milion de euro, din cauza echipamentelor şi utilărilor de lux.

Pretul acestui Mercedes-Benz Zetros Camper e necunoscut inca

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide