Mercedes-Benz Zetros Camper - perfect pentru apocalipsa zăpezii!

Avem parte de una dintre cele mai grele ierni din ultimele decenii, iar autorităţile se pare că fac greu faţă vicisitudinilor cu utilajele din dotare. Aşa încât le propunem să arunce un ochi la noul Mercedes-Benz Zetros Camper.

Mercedes-Benz Zetros Camper - perfect pentru apocalipsa zăpezii! Mercedes-Benz Zetros Camper - perfect pentru apocalipsa zăpezii!

Cei de la Mercedes-Benz sunt cunoscuţi şi pentru utilitarele şi camioanele pe care le produc, dovadă fiind reputatul Unimog, care a devenit una dintre principalele opţiuni ale autorităţilor din lumea întreagă când vine vorba de munci grele - cum ar fi deszăpezitul, de exemplu (ca să vorbim de un subiect foarte actual).

Gama Mercedes-Benz Zetros, lansată recent, este dedicată celor care au nevoie de un camion cu adevărat performant în condiţii grele, având tracţiune 6x6 şi un şasiu adaptat traseelor offroad. Pentru cei interesaţi, germanii propun şi o versiune dedicată aventurilor: Zetros Camper.

Ce-i drept, modelul din imagini este o comandă specială, a unui client bogat din Mongolia, însă este evident faptul că Zetros Camper ar putea fi utilizat şi pentru transportul de persoane sau echipamente, pentru situaţii cum sunt cele care inundă ştirile în aceste zile - ce spuneţi, domnilor guvernanţi, arată ca o maşină care ar putea duce provizii sinistraţilor sau i-ar putea salva pe cei bolnavi din zonele izolate?

Revenind la maşina de faţă, comanda clientului mongolez a fost simplă: o "vilă pe roţi", capabilă să îl ducă prin orice condiţii şi pe orice teren, în escapadele sale de vânătoare. Modelul este echipat cu un motor diesel de 7,2 litri, 326 CP şi un cuplu de 1.300 Nm, ceea ce, împreună cu tracţiunea integrală 6x6 şi echipamentele specifice de offroad fac din acest mastodont un "utilaj" de neoprit.

De lux s-au ocupat specialiştii germani Hartmann şi Huenerkopf, care au conceput o cabină nu doar spaţioasă, dar şi utilată extravagant: două plasme de peste 40 inch diagonală, un sistem de sunet Bose, conexiune WiFi prin satelit, precum şi încălzire în podea, podea şi lambriuri din lemn scump, canapea cu tapiţerie din piele sau o bucătărie complet utilată, la fel şi baia.

Zetros Camper plusează cu un mic "garaj" pentru ATV, iar curentul şi căldura sunt asigurate de un generator diesel special, dar şi printr-un sistem de panouri solare de pe acoperiş. Până acum, au fost construite două astfel de modele, al doilea fiind destinat unui alt om de afaceri mongolez.

Preţul pentru o astfel de transformare rămâne încă o necunoscută, dar e clar că vorbim de o sumă care, cel mai probabil, depăşeşte un milion de euro, din cauza echipamentelor şi utilărilor de lux.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.