Noul Opel Zafira Tourer - informaţii şi imagini oficiale

Iată noul Opel Zafira Tourer dezvăluit oficial, înaintea premierei mondiale din toamnă, de la Salonul Auto Frankfurt 2011. Cea de-a treia generaţie a monovolumului Opel vine cu un nou design şi cu idei inedite pentru interior, precum şi cu o tehnică revizuită.

La destul de scurt timp după premiera conceptului Opel Zafira Tourer, de la Geneva 2011, iată că suntem gratulaţi cu primele informaţii şi imagini oficiale ale celei de-a treia generaţii a monovolumului cu 7 locuri: Opel Zafira Tourer.

După cum ne aşteptam, diferenţele între modelul de serie şi conceptul premergător sunt aproape inexistente. Opel Zafira Tourer preia designul tip bumerang pentru blocurile optice şi fantele inferioare, lucru care individualizează puternic maşina. În spate, avem acelaşi design, cu o lunetă foarte mare şi stopuri orizontale, foarte elegante - s-a renunţat doar la ideea evacuărilor orizontale de pe concept.

Per total, noul Opel Zafira Tourer are un design plăcut, fluent, cu tentă practică, dar reuşeşte cu brio să respire eleganţă, după exemplul lui Insignia. Faţă de actuala generaţie, noul Opel Zafira Tourer are lungimea mai mare cu 19 cm, ajungând la 4,66 metri. De asemenea, şi ampatamentul este mai mare cu 6 cm, fiind de 2,76 metri, iar ecartamentul este mai mare cu 96 mm în faţă, respectiv cu 78 mm în spate.

După cum ne-a obişnuit, Opel Zafira Tourer oferă un interior cu 7 locuri, graţie sistemului Flex7, care acum este îmbunătăţit din punct de vedere al modularităţii şi ergonomiei. Acum, pe cel de-al doilea rând avem 3 scaune separate, care pot fi rabatate independent şi care pot culisa pe o distanţă de 210 mm, pentru a permite accesul în spate sau un loc mai mare pentru genunchii celor de pe al treilea rând de scaune.

În plus, este oferită opţiunea Lounge Seating - scaunul central de pe al doilea rând are marginile laterale independente, aşa încât, dacă spătarul se rabate, acestea formează o cotieră de mari dimensiuni pentru pasagerii de pe scaunele din stânga şi dreapta.

În configuraţia cu 5 locuri, Opel Zafira Tourer oferă un portbagaj de 710 litri (cu 65 litri mai mult ca în actuala generaţie), iar, dacă se rabat şi scaunele de pe al doilea rând, se poate ajunge la un volum util maxim de 1.860 de litri, cu 40 de litri mai mult ca modelul de acum.

Ca motorizări, Opel Zafira Tourer se bazează pe serviciile motorului pe benzină 1,4 Ecotec Turbo, respectiv pe cele ale common-rail-ului 2.0 CDTI. Motorul pe benzină este oferit în două versiuni, de 120 CP şi 175 Nm, respectiv de 140 CP şi 200 Nm, în timp ce dieselul are trei versiuni: 110 CP şi 260 Nm, 130 CP şi 300 Nm, 165 CP şi 360 Nm.

Cutiile de viteze vor fi manuale cu 5 sau cu 6 trepte, dar şi automată sau robotizată. Nu va lipsi sistemul de oprire/pornire automată a motorului Start&Stop, iar în cursul anului 2012 va fi oferită şi o versiune ecoFLEX, dar şi versiuni CNG (alimentare cu gaz natural) sau GPL.

Pentru moment, nu se ştiu detalii despre preţurile şi versiunile de echipare ale noului Opel Zafira Tourer, dar din lista de opţionale nu vor lipsi parbrizul panoramic, suspensia pilotată electronic FlexRide (cu 3 moduri: Standard, Tour şi Confort), sistemul cruise control adaptiv, farurile bi-Xenon adaptive sau sistem de prevenire automată a coliziunii.

Noul Opel Zafira Tourer de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.