Premiera  Prototip funcţional: supercar BMW EfficientDynamics

Viitorul supercar BMW va fi o maşină cu un sistem de propulsie hibrid, care se va inspira foarte mult din conceptul BMW Vision EfficientDynamics. Bavarezii au deja un prototip funcţional - iată primele imagini!

VEZI GALERIA FOTO-VIDEO CU SUPERCARUL BMW VISION!

Mai întâi a fost BMW Vision EfficientDynamics, un concept uimitor de supercar ecologic, prezentat de bavarezi la Salonul Auto Frankfurt 2009. Apoi am avut parte de o campanie online, pe site-ul dontblogaboutthis.com apărând imagini interesante cu o struţo-cămilă BMW Seria 6 cu bot de Vision Concept.

BMW Vision EfficientDynamics a ajuns in faza de prototip functional

Acum, bavarezii ne prezintă, cu mândrie, un preview al unui viitor supercar ecologic BMW Vision. O maşină care va transpune pe şosea liniile conceptului de la Frankfurt 2009, împreună cu o mostră de tehnologie ecologică avansată.

Conform germanilor, BMW Vision EfficientDynamics reprezintă viitorul plăcerii de a conduce. Maşina de pe dontblogaboutthis.com nu este altceva decât un laborator ambulant, care are rolul de a testa noua propulsie hibridă concepută de inginerii BMW. Maşina din imaginile de acum, însă, este chiar BMW Vision scos "la încălzire", în faza de prototip de teste.

Sistemul hibrid de pe BMW Vision are 3 motoare, unul diesel si doua electrice, puterea totala fiind de 328 CP

Sistemul de propulsie hibrid constă într-o combinaţie interesantă: un motor turbo-diesel cu numai 3 cilindri, asociat cu două motoare electrice, unul pe puntea faţă, celălalt pe puntea spate. Cele trei motoare sunt capabile de o putere totală de 328 CP, iar timpul în care prototipul ajunge de la 0 la 100 km/h este de numai 4,8 secunde (la nivelul unui BMW M3!).

Aceste performanţe sunt posibile graţie tehnologiei avansate a motoarelor electrice, dar şi datorită unei aerodinamici excelente (cX de numai 0,22) sau a masei scăzute, în construcţia prototipului fiind folosite multe materiale uşoare de ultimă generaţie.

Prototipul BMW Vision atinge 100 km/h in doar 4,8 secunde si consuma numai 3,76 litri/100 km

Prin urmare, performanţele de sportivă sunt însoţite şi de un consum demn de topul celor mai economice maşini. Consumul mediu de motorină al prototipului se cifrează la valoarea de numai 3,76 litri/100 km, conform standardelor europene, în timp ce emisiile de CO2 sunt la nivelul de 99 g/km.

Prototipul BMW Vision EfficientDynamics se încadrează în categoria maşini hibride plug-in, bateriile putând fi încărcate şi independent, de la o sursă de energie separată. Dată fiind tehnologia şi concepţia specială a bateriilor litiu-polimer, plasate longitudinal în structura şasiului, încărcarea completă a acestora durează doar două ore şi jumătate.

BMW Vision este un plug-in hibrid: bateriile se incarca in doar 2,5 ore, iar autonomia maxima e de 700 km

Atunci când maşina funcţionează doar în modul electric, autonomia se cifrează la 50 km, suficient pentru utilizarea cotidiană în condiţii "zero emisii". Totuşi, rezervorul de motorină de 24 de litri asigură o autonomie totală de până la 700 km, remarcabil pentru o maşină sportivă.

Aşadar, reîncarnarea miticului BMW M1 se pare că nu sună doar bine, ci şi foarte ecologic. Tehnologia utilizată pe modelul de serie BMW Vision EfficientDynamics va fi o bază foarte bună pentru viitoarea maşină BMW total electrică, BMW MegaCity.

Deocamdată, nu avem detalii referitor la anul intrării în fabricaţie al acestui model sportiv hibrid, nici preţul pe care îl va avea, dar e clar că BMW Vision EfficientDynamics reprezintă o nouă cotitură în evoluţia BMW spre rangul de cea mai ecologică marcă premium.

CE PĂRERE AI DESPRE PROTOTIPUL BMW VISION?

Modelul de serie BMW Vision EfficientDynamics va fi un demn urmas al lui BMW M1 in secolul XXI

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.