Vauxhall VXR8 - facelift pentru 2011

Deşi pe la noi nu avem şanse să vedem această berlină foarte performantă, nu putem trece cu vederea faceliftul pe care Vauxhall VXR8 îl primeşte în 2011. Pentru că, acum, maşina chiar te pune în gardă cu ceea ce poate!

Vauxhall VXR8 - facelift pentru 2011 Vauxhall VXR8 - facelift pentru 2011

Chiar dacă Vauxhall e un nume britanic, adevărul este căVauxhall VXR8 este o maşină australiană, şianume Holden GTS. Şi, am putea adăuga, este o maşinăaustraliană foarte surprinzătoare, deoarece, pe piaţa engleză, estecea mai accesibilă berlină sportivă cu motor V8.

Vauxhall VXR8 primeste un facelift destul de agresiv pentru 2011

Acum are şanse să devină şi cea mai agresivă, deoareceîn 2011 beneficiază de un facelift binevenit, care îiconferă un look mult mai apropiat de performanţele de care estecapabil Vauxhall VXR8. Interesant, vorbim de un aspectchiar mai sportiv decât al conceptului Holden Coupe 60, din 2008.

Practic, spoilerul frontal a fost redesenat, avândmodificate atât grila centrală inferioară, cât şi fantelelaterale, în care sunt integrate lumini de poziţie de tipLED. Unii ar putea considera inoportună adoptarea a doi mici"rinichi" pentru grila frontală, care, mai ales din cauza vopseleinegre, care face legătura cu fanta inferioară, ne cam duc cu gândulla maşinile BMW. Totuşi, Vauxhall VXR8 reuşeşte să-şi păstreze oputernică notă de originalitate.

Motorul lui Vauxhall VXR8 ramane acelasi V8 de 431 CP, demarajul 0-100 km/h fiind de numai 4,9 secunde

În spate, forma stopurilor a rămas la fel (parcă prea puţinunitară cu restul ansamblului), însă eleronul este altfel,iar spoilerul a fost şi el redesenat. Cele două evacuăritrapezoidale sunt cuprinse într-un fel de difuzor central. vopsitîn negru şi contrastând cu restul caroseriei. Tot pachetul nu facealtceva decât să exprime forţă brută, mai mult decât până acum.

Lucruruile nu se schimbă sub capota cu două fante sportive, undese ascunde acelaşi motor V8 de 6,2 litri, care dezvoltă 431CP şi îi conferă lui Vauxhall VXR8 un demaraj 0-100 km/h în doar4,9 secunde. Totuşi, versiunea facelift a acestei berlinevine acum echipată cu suspensie magnetică, precum şi cu un sistemLaunch Control.

Vauxhall VXR8 facelift primeste suspensie magnetica si sistem Launch Control

Partea savuroasă a bolidului din ţara cangurilor, dar adaptatpentru ţara reginei, o reprezintă preţul. În MareaBritanie, Vauxhall VXR8 are un preţ de pornire de 49.500 liresterline pentru versiunea având cutie de viteze manuală cu6 trepte, respectiv 58.000 euro pentru varianta cu o cutie deviteze automată tot cu şase trepte.

Adică un preţ de pornire de 58.000 euro pentru o berlină cu unlook foarte agresiv, cu motor V8 şi care "bate suta" în circa 5secunde. Pracic, la jumătate faţă de un BMW M5 sau Mercedes E 63 AMG, faţă de care estefoarte aproape ca performanţe.

Pretul de pornire pentru Vauxhall VXR8 in Marea Britanie este de 49.500 lire. Foarte tentant!