Volvo Connectivity

Un sistem care redefineşte relaţia cu automobilul. Telefonul devine un prieten al şoferului atunci când este sau nu la volan.

La prima vedere am putea crede că cei de la Volvo s-au relaxat puţin. Parcă au inventat tot ce era de inventat în domeniul securităţii şi acum stau sub o umbrelă la soare. Fals. Sunt atât de ocupaţi cu dezvoltarea altor sisteme încât au uitat, probabil, de departamentul de comunicare. Cineva pe acolo s-a trezit şi a hotărât să cheme presa până în Suedia pentru a se lăuda cu ce au mai realizat. Aşadar acum Volvo pune accentul pe Connectivity. Vorbim despre o aplicaţie care oferă posibilitatea proprietarului de a monitoriza şi controla automobilul de la distanţă. O aplicaţie care doreşte să ofere un nou sens conceptului de ergonomie, control chiar şi atunci când nu eşti la volan, relaxare...

Noua aplicaţie este o extensie a ceea ce Volvo a numit la început Volvo On Call, un serviciu care oferea accesul la un dispecerat dedicat situaţiilor de urgenţă. În prezent serviciu Volvo On Call este disponibil în 12 ţări europene şi Rusia. De anul acesta sistemul a evoluat şi poate fi regăsit şi sub forma unei aplicaţii gratuite care rulează pe iPhone sau terminalele cu sistem de operare Android. Aplicaţia permite localizarea maşinii pe hartă precum şi direcţia de urmat pentru a ajunge la maşină. Pentru o uşoară localizare a maşinii într-o parcare poate fi activat claxonul şi luminile de avarie. În cazul în care şoferul a uitat să închidă maşina sau a uitat vreun geam deschis, acest lucru poate fi remediat prin intermediul aplicaţiei. Şoferul poate bloca uşile şi închide eventualele geamuri uitate deschise chiar dacă se află în altă ţară şi a lăsat maşina la aeroport.

Dacă maşina este echipată cu un sistem de pre-încălzire, specific ţărilor nordice, acesta poate fi programat sau activat de la distanţă. Tot prin intermediul aplicaţiei puteţi avea acces la informaţii precum nivelul carburantului din rezervor, autonomie, consum mediu, jurnalier. Apoi trecem la nivelul în care putem diagnostica starea maşinii din dormitor. Proprietarul are acces la informaţii legate de nivelul lichidului de frână sau răcire, starea uleiului din motor şi în cât timp ar trebui schimbat, dacă sistemul de iluminare este în stare perfectă. Pot fi salvate rutele parcurse din ultimile 40 de zile. Dacă cineva încearcă să fure maşina proprietarul este avertizat. În viitor sistemul va fi capabil să realizeze o programare în service în cazul în care maşina prezintă o defecţiune sau se apropie de revizie. Va consulta agenda proprietarul şi în funcţie de zilele libere şi timpul preconizat pentru a fi petrecut în service va realiza programarea.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.