Atenţie, Juke şi Mokka! Fiat 500X se pregăteşte de luptă

Fiat 500 e un model cu un capital serios de simpatie, aşa încât italienii încearcă să scoată cât mai multe beneficii, prin noi variante de caroserie. Una dintre acestea ar putea fi, în opinia celor de la Auto Express, chiar un mic crossover, Fiat 500X. Cum vi se pare ideea?

Atenţie, Juke şi Mokka! Fiat 500X se pregăteşte de luptă Atenţie, Juke şi Mokka! Fiat 500X se pregăteşte de luptă

Lansarea lui Fiat 500 a fost grandioasă pentru o maşină atât de mică, aşa încât succesul citadinei neo-retro n-a întârziat să apară. Apoi a apărut versiunea decapotabilă Fiat 500C, iar, recent, a fost dezvăluită publicului şi un 500 mai familist, Fiat 500L.

Însă lucrurile nu se vor opri aici, britanicii de la Auto Express susţinând ferm ideea unui crossover Fiat 500X - VEZI AICI RANDĂRILE.

Dacă Fiat 500L a primit multe comentarii contradictorii, nefiind chiar o mostră de maşină fun, cu siguranţă lucrurile vor sta foarte diferit în cazul noului Fiat 500X, care anunţă un stil de crossover-coupe, având o formă de "bubulină", gardă la sol înaltă şi un spirit practic suficient de bun pentru dimensiunile afişate.

Ca platformă tehnică, nu vor exista surprize, Fiat 500X urmând a oferi gama de motoare de pe Fiat 500, dar şi versiuni 4x4 (bazate tehnic pe Fiat Panda 4x4 şi, se pare, având aportul specialiştilor Jeep). De altfel, noul Fiat 500X va avea un confrate în tabăra celor de la Jeep, care, se pare, va fi cel mai mic Jeep de serie de până acum.

Noul Fiat 500X ar urma să apară pe piaţă în jurul anului 2013, iar preţul vehiculat pentru piaţa auto britanică se cifrează la 14.000 de lire sterline (circa 17.000 euro). Cu alte cuvinte, un rival de seamă pentru Nissan Juke şi noile Opel Mokka sau Ford EcoSport. Voi ce părere aveţi:

AR AVEA SUCCES UN ASTFEL DE CROSSOVER FIAT 500X?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.