Guvernul a alocat fondurile pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus din acest an

La începutul acestei săptămâni a fost publicat în Monitorul Oficial bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019

Guvernul a alocat fondurile pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus din acest an Guvernul a alocat fondurile pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus din acest an

La începutul acestei săptămâni a fost publicat în Monitorul Oficial bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu prin case se alocă sumele necesare pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus din acest an, informează Ziarul Financiar.

Luni a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr. 238 din 1 aprilie 2019 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 166/2019 pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Odată cu aprobarea bugetului Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu românii se vor putea bucura de achiziţia unei maşini noi prin programele Rabla Clasic şi Rabla Plus.

"La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului. Românii aşteaptă lansarea programelor de mediu şi iată că, odată cu aprobarea bugetului, acestea pot începe. Vom continua aşadar cel mai longeviv program guvernamental «Rabla clasic» care, anul acesta, se află la a 15-a ediţie. Prin bugetul alocat, de 322 milioane lei, aproximativ 35.000 de români vor avea posibilitatea să-şi înlocuiască maşinile mai vechi de opt ani cu altele noi puţin poluante. Continuă şi programul «Rabla plus», prin care finanţăm achiziţia de maşini electrice şi hibrid cu o sumă totală de 93 de milioane de lei. Vorbim despre un program de mare succes, care oferă cel mai consistent eco-voucher din UE, aproximativ 10.000 de euro pentru maşini electrice 100%. Stimulăm astfel tranziţia către eco mobilitate şi construim în România o adevărată piaţă a vehiculelor ecologice", a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, în debutul şedinţei de Guvern.

Pentru a putea accesa programele, autorităţile mai trebuie să astabilească perioada în care românii vor putea depune cererile pentru a beneficia de facilităţie programelor.

Sursă: Ziarul Financiar

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.