Microsoft lucrează la un sistem Windows pentru maşini. VIDEO

Microsoft îşi propune să intre tot mai mult în zona auto şi prezintă sistemul de infotainment Windows in the Car, o interfaţă ce va realiza o punte între smartphone-uri şi maşină.

Microsoft lucrează la un sistem Windows pentru maşini. VIDEO Microsoft lucrează la un sistem Windows pentru maşini. VIDEO

Windows in the Car este sistemul de infotainment de la Microsoft de care viitoarea ta maşina ar putea să beneficieze în viitorul apropiat. Practic, acesta va permite utilizatorului să gestioneze aplicaţiile de pe telefonul mobil direct din maşină, prin intermediul ecranului aferent sistemului de infotainment.

Proiectul este bazat pe tehnologia Mirrorlink, deja implementată pe modelele unor constructori precum Volkswagen, Honda, Toyota şi Citroen, dar şi pe platforma Ford Sync.

Prin intermediul acestuia, utilizatorii vor avea acces la aplicaţii precum Maps, Xbox Radio, Spotify sau Amazon MP3 direct din bordul maşinilor pe care le conduc, pe lângă posibilitatea de a iniţia şi primi apeluri telefonice, SMS-uri şi email-uri.

Mai jos aveţi la dispoziţie un scurt videoclip demonstrativ, însă trebuie reţinut că Microsoft încă testează sistemul Windows in the Car, aflat abia doar la stadiul de concept.

Sursa - The Verge, Techradar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.