Hamilton a fost retrogradat pentru avantaj ilegal

Kimi Raikkonen a fost trimis de pe locul 1 pe ultima poziţie în urma unui acroşaj. Lewis Hamilton care i-a luat locul a fost retrogradat de către reprezentanţii F1 pe locul 3.

Hamilton a fost retrogradat pentru avantaj ilegal Hamilton a fost retrogradat pentru avantaj ilegal

Lewis Hamilton - gust fals al victorieiLa finalul competiţiei, câştigătorul acesteia, Lewis Hamilton, a primit o penalizare de 25 de secunde, care l-a trimis direct pe locul al treilea. Ocupanţii locurilor doi şi trei au urcat şi ei câte un loc. Astfel că locul 1 i-a revenit lui Felipe Massa, fiind urmat de Nick Heidfeld. Însă finalul s-a dovedit a fi dramatic pentru Kimi Raikkonen care deşi la un moment dat se afla pe primul loc a terminat competiţia pe ultimul.

Cu toate că circuitul belgian a început în parametri normali, neexistând vreun eveniment care să anunţe furtuna ce urma să vină, cu doar trei ture înainte de final a avut locul incidentul care a dat peste cap clasamentul. Într-un şir de şicane care au avut loc între ocupanţii primelor două poziţii primul clasat, Kimi Raikkonen, a pierdut controlul monopostului Ferrari după ce rivalul său de la McLaren - Mercedes, Lewis Hamilton, i-a tăiat calea la ieşirea dintr-o curbă. Kimi Raikkonen, care îşi asigurase prima poziţie încă de la începutul cursei, a acroşat barierele laterale terminând competiţia într-un mod dramatic.

"Victorioasa" depăşire l-a costat pe Lewis Hamilton o poziţie în clasamentul final al cursei, în loc să termine pe locul cu 2, pe care şi-l rezervase înainte de incident, englezul terminând pe locul 3. În urma circuitului belgian primele trei locuri în clasamentul general al piloţilor sunt ocupate de Hamilton (76 puncte), Massa (74) şi Kubica (58 puncte). În clasamentul constructorilor primele locuri sunt ocupate de Ferrari (131 puncte), Mclaren - Mercedes (119 puncte) şi BMW - Sauber (107 puncte). Următoarea competiţie în care se vor înfrunta granzii F1 va fi cel din Italia de la Monza.

VEZI TOATE ANUNŢURILE BMW

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.