Hamilton a fost retrogradat pentru avantaj ilegal

Autor: Victor Gavril 08 sept. 2008 Formula 1

Lewis Hamilton - gust fals al victorieiLa finalul competiţiei, câştigătorul acesteia, Lewis Hamilton, a primit o penalizare de 25 de secunde, care l-a trimis direct pe locul al treilea. Ocupanţii locurilor doi şi trei au urcat şi ei câte un loc. Astfel că locul 1 i-a revenit lui Felipe Massa, fiind urmat de Nick Heidfeld. Însă finalul s-a dovedit a fi dramatic pentru Kimi Raikkonen care deşi la un moment dat se afla pe primul loc a terminat competiţia pe ultimul.

Cu toate că circuitul belgian a început în parametri normali, neexistând vreun eveniment care să anunţe furtuna ce urma să vină, cu doar trei ture înainte de final a avut locul incidentul care a dat peste cap clasamentul. Într-un şir de şicane care au avut loc între ocupanţii primelor două poziţii primul clasat, Kimi Raikkonen, a pierdut controlul monopostului Ferrari după ce rivalul său de la McLaren – Mercedes, Lewis Hamilton, i-a tăiat calea la ieşirea dintr-o curbă. Kimi Raikkonen, care îşi asigurase prima poziţie încă de la începutul cursei, a acroşat barierele laterale terminând competiţia într-un mod dramatic.

"Victorioasa" depăşire l-a costat pe Lewis Hamilton o poziţie în clasamentul final al cursei, în loc să termine pe locul cu 2, pe care şi-l rezervase înainte de incident, englezul terminând pe locul 3. În urma circuitului belgian primele trei locuri în clasamentul general al piloţilor sunt ocupate de Hamilton (76 puncte), Massa (74) şi Kubica (58 puncte). În clasamentul constructorilor primele locuri sunt ocupate de Ferrari (131 puncte), Mclaren – Mercedes (119 puncte) şi BMW – Sauber (107 puncte). Următoarea competiţie în care se vor înfrunta granzii F1 va fi cel din Italia de la Monza.

VEZI TOATE ANUNŢURILE BMW

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide