Ce mașini a avut Elon Musk înainte de Tesla? FOTO

Autor: Marius Vișan 05 dec. 2019 Știri auto

Prima mașină a lui Elon Musk a fost un BMW 320i din 1978 pe care l-a cumpărat în 1994 cu 1.400 de dolari.

CEO-ului Tesla l-a condus timp de doi ani. Într-o zi, l-a împrumutat unui coleg care a sunat la scurt timp pentru a-i spune că una dintre roți a căzut literalmente de pe mașină.

BMW 320i din 1978

Jaguar E-Type din 1964

Următoarea mașină ar fi un Jaguar XK-E din 1967. Alegerea a fost inspirată de o carte despre mașini pe care a primit-o în dar la împlinirea vârstei de 17 ani.

Jaguarul i-a atras atenția și și-a promis că într-o zi va cumpăra unul. El și fratele său, Kimbal Musk, au co-fondat prima lor companie numită Zip2. Când Musk a primit primul cec și-a cumpărat acest Jaguar. Enzo Ferrari a spus despre XK-E că este cea mai frumoasă mașină de producție fabricată vreodată.

McLaren F1

Curând după aceea, Elon a ajuns în Silicon Valley și și-a cumpărat un McLaren F1 pe care l-a condus pentru câțiva ani. 11.000 de mile i-a adăugat pe kilometraj în perioada pe care l-a condus.

După accea pe lista sa de mașini a mai ajuns un BMW M5 în 2007 și un Porsche 911 în 2012, apoi CEO-ul Tesla ar fi cumpărat celebrul Lotus Esprit S1 utilizat în filmul The Spy Who I Love Me. Aceasta ar fi devenit inspirație pentru viitoarele modele Tesla. Musk a cumpărat recuzita de film la o licitație din Londra pentru 886.000 de dolari.

Lotus Esprit S1

Audi Q7

Cu toate acestea, mașina care a influențat cel mai mult mașinile Tesla este SUV-ul Audi Q7 pe care Musk îl deține și în prezent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: motorbiscuit.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide