Ce are diferit BMW Seria 5 care se vinde în China față de versiunea disponibilă în Europa?

Autor: Elena Luchian acum o lună Știri

Noul BMW Seria 5 facelift a fost prezentat în China. Versiunea primită de clienții chinezi este complet diferită față dea cea dedicată europenilor. Ce are diferit?

GALERIE FOTO

Aproximativ 174.000 de unități BMW Seria 5 s-au vândut în China în 2019. Sunt cifre care transformă modelul în cea mai populară limuzină business acolo. China este o piață extrem de importantă pentru brand-urile germane premium. Astfel, BMW, Mercedes-Benz și Audi aleg să producă versiuni speciale ale modelelor din portofoliul lor, care să se adapteze cerințelor pieței chineze.

Noul BMW Seria 5 facelift pentru China a fost dezvăluit online înainte de a fi expus la Salonul Auto de la Beijing, care își va deschide porțile la sfârșitul acestei luni.

BMW Seria 5 pentru China are ampatament extins cu 130 de milimetri față de Seria 5 pentru Europa, ajungând astfel la 3.105 milimetri. Această modificare se traduce prin mai mult spațiu pentru pasagerii care iau loc pe banchetă. Tot ei pot călători în fotolii individuale, o dotare disponibilă doar în China, dacă viitorul posesor de Seria 5 bifează această opțiune contra cost.

Iar lungimea ampatamentului și scaunele individuale în spate nu sunt singurele diferențe. Chinezii primesc o versiune 535Le, cu motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri și motor electric. Cele două dezvoltă împreună 292 de cai putere. BMW îi trece în cont un consum de doar 1,5 l/100 km.

Modelul va fi disponibil și cu pachet M Sport.

BMW Seria 5 va avea motorizări dedicate exclusiv pieței din China

Clienții pot bifa opțiunea unui acoperiș panoramic Sky Lounge și a unui sistem multimedia Professional, pentru ocupanții locurilor din spate cu două ecrane cu poziție reglabilă.

Acolo vor ajunge și versiunile 525Li, 530Li, 525i, 530i M și 540i M.

BMW a pregătit și finisaje noi, special concepute pentru piața chineză. La bord se regăsește BMW Intelligent Personal Assistant cu o grafică nouă, iar controlul vocal oferă funcții noi.Comentarii
Inchide