Mansory Garia Supersport, mai mult decât o mașină de golf

Autor: Robert Pindic 18 mai 2023 Știri auto

Mansory este o companie de tuning din Germania care și-a dovedit abilitățile prin crearea de kit-uri inedite mașinilor de lux. Însă, modelul propus de data aceasta este puțin spus surprinzător, fiindcă nu se aseamănă în niciun fel cu SUV-urile sau coupe-urile de lux cu care ne-am obișnuit. Mansory Garia Supersport este mașina de golf ideală pentru cei ce vor să se bucure de sport cu un adevărat plus de eleganță.

La baza acestui proiect stă Garia Supersport, un golf cart al cărui design cuprinde elemente ale prototipelor Mercedes-Benz și Smart. Prin urmare, are un oferă lux, confort și tehnologie de ultimă generație, dar nu sacrifică utilitatea unei mașini de golf. Cei care au oportunitatea să urce într-un Garia Supersport se vor bucura de scaune „lounge” cusute manual din piele naturală rezistentă la apă, un plafon din fibră de carbon cu căptușeală din piele neagră, cât și de decorațiuni din același material care modelează secțiunile din jurul scaunului și tabloului de bord. Mai mult, interiorul este echipat cu un display de 10.1 inch pentru infotainment, un sistem audio bluetooth cu difuzoare montate atât în acoperiș cât și în scaune, dar și un compartiment frigorific.

Golf cart-ul este propulsat de un motor electric de 11 cai putere (8 kW), descris de Garia ca fiind unul dintre cele mai puternice motoare folosite pe un asemenea vehicul. Acesta este limitat, însă, la viteze de 70 km/h pentru Europa, respectiv 40 km/h pentru SUA. O caracteristică mai impresionantă este autonomia, fiindcă bateria de 10.24 kWh permite mașinii de golf să acopere până la 81 de km cu o singură încărcare, mai mult decât suficient pentru majoritatea terenurilor de golf.

Mansory aduce îmbunătățiri din toate punctele de vedere

Din pozele lansate de curând de Mansory putem să ne conturăm o idee despre proiectul companiei de tuning. Observăm astfel că toate caracteristicile modelului de bază au fost duse la un nivel superior. Designul este îmbunătățit cu jante din aliaj de diametru mai mare, asociate cu anvelope cu profil redus, o placă de protecție frontală stilizată ca un difuzor, o grilă personalizată și extensii ale aripilor. Mai mult, caroseria din fibră de carbon este realizată manual de către Mansory, fiind împodobită cu accente de turcoaz.

În ceea ce privește interiorul, habitaclul expus este tapițat în piele turcoaz, cu inscripții Mansory pe scaune și centurile de siguranță asortate. Tabloul de bord este, de asemenea, acoperit în același material. În ceea ce privește dotările, Mansory Garia Supersport le preia de la modelul său de bază, păstrând astfel sistemul de infotainment, sistemul audio bluetooth și, bineînțeles, compartimentul frigorific.

Mansory nu a dezvăluit niciun preț pentru acest kit, dar valorile pot ajunge la $80,000 (74,000 euro) pentru un model de bază, potrivit Motor1. Astfel, este posibil să fie unul dintre cele mai scumpe golf cart-uri de pe piață.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mansory


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide