Nissan GT-R – studiu de piaţă

Autor: Cosmin Iordache 24 ian. 2009 Știri auto
Nissan GT-R – studiu de piaţă

Nissan GT-R şi-a probat valorea pe Nurburgring, acum este timpul să o confirme şi în afara circuitelor, în lumea reală acolo unde totul se judecă în bani. Supercarul nipon se dovedeşte o investiţie mai avantajoasă decât orice alt model echivalent de pe piaţă.

Într-un studiu realizat de CAP Monitor, organizaţie ce  are ca scop monitorizarea pieţei auto din Europa, modelul nipon are o valoare de revânzare de 84% după un singur an de folosinţă şi 16.000 de kilometri parcurşi. Cu acelaşi rulaj şi aceeaşi vechime, un Porsche 911 se va vinde cu 68% din preţul iniţial Modelul cel mai apropiat ca procent rezidual este Audi R8, supercar ce va valora 73% din preţul de catalog, după doar un an de zile.

Aceste valori nu sunt însă foarte aplicabile la nivel continental, de exemplu studiul pretinde că un BMW M3, după un an de mers pe şosele îşi va pierde 40% din valoare. Rar ne va fi dat să vedem în România, sau pe altă piaţă estică unde există un cult BMW, un BMW M3, puţin rulat, la aproape jumătate din preţul de catalog.

VEZI CÂT COSTĂ NISSAN GT-R PE AUTOPRO:RO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide