Noul Smart #1 – Design inedit și peste 400 km de autonomie electrică – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 ian. 2024 Știri auto

Smart #1 este primul SUV din istoria mărcii deținute în co-proprietate de Mercedes-Benz și Geely și primul model complet nou construit în comun de cele două companii.

Noul Smart #1 este prima mașină dezvoltată pe noua arhitectură SEA a chinezilor de la Geely. Acest lucru înseamnă că va folosi un singur motor electric montat pe puntea, care livrează 268 CP și 343 Nm de cuplu. Mașina folosește o baterie de 66 kWh, suficientă pentru o autonomie maximă de 420-440 de kilometri în ciclu WLTP.

Noul Smart #1 este și cel mai mare model din gama producătorului. Acesta măsoară 4,27 metri în lungime, 1,82 metri în lățime și 1,64 metri în înălțime, având un ampatament de 2,75 metri. Îl putem compara din punct de vedere al dimensiunilor cu Megane E-Tech, spre exemplu.

Smart #1 este o mașină care îți pune un zâmbet pe buze

Noul model electric al celor de la Smart a fost desenat de același departament ce se ocupă și de designul modelelor EQ de la Mercedes-Benz. Influențele se văd, dar mașina nu are același aspect mai sobru al modelelor producătorului german. În schimb, Smart #1 are un stil mai jucăuș, cu forme rotunjite, oferind un design plăcut, neostentativ chiar.

Din punct de vedere estetic se disting ușile fără cadru și mânerele retractabile în stilul celor de pe modelel Tesla. Totodată, modelul dispune de acoperiș panoramic din sticlă. Interiorul mașinii are un design rotunjit, cu o consolă centrală ce se revarsă, iar pe planșa de bord observăm două ecrane. Cel mai mic dintre acestea măsoară 9,2 inch și este folosit ca instrumentar de bord, în timp ce cel mai mare, de 12,8 inch, tronează în centrul bordului. De asemenea, șoferul va avea la dispoziție și un afișaj „heads-up” de 10 inch.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide