Guvernul francez va susține Renault și PSA pe perioada crizei provocate de coronavirus

Autor: ProMotor 19 mart. 2020 Știri auto
Guvernul francez va susține Renault și PSA pe perioada crizei provocate de coronavirus

Atât Renault, cât și PSA vor primi sprijin financiar din partea guvernului francez. Oficialii francezi încearcă să-i ajute pe producătorii autohtoni de mașini să facă față efectelor prevocate de pandemia de coronavirus.

Printre măsurile luate se numără garantarea împrumuturilor în limita a 300 de miliarde de euro, precum și amânarea impozitelor. Renault și PSA ar avea dreptul la aceste beneficii dacă le vor solicita.

Astfel de perspective au fost discutate recent în timpul unui întâlniri între ministrul Finanțelor, Bruno Le Maire, șeful PSA Carlos Tavares și președintele Renault, Jean-Dominique Senard.

Situația este extrem de clară … nu se pune problema să vedem mari companii franceze dispărând”, a spus Le Maire în timpul unui interviu acordat înainte de întâlnirea cu producătorii auto. „Dacă, pentru a ne proteja patrimoniul industrial național, trebuie să recurgem la naționalizare, suntem pregătiți să mergem atât de departe”, a mai spus acesta.

Le Maire a adăugat că va prezenta în curând diverse planuri și opțiuni președintelui Emmanuel Macron, menite să ajute cele mai mari companii ale țării să facă față crizei provocate de coronavirus.

Între timp, federația din industria auto din Franța a solicitat deja guvernului un pachet de sprijin mult mai generos, spre deosebire de măsurile anunțate deja, pentru a contracara efectele crizei asupra vânzărilor de mașini. Acest lucru ar putea însemna stimulente ale statului pentru achiziționarea de mașini electrice, plus investiții mari în infrastructură, respectiv stațiile de încărcare pentru mașinile electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide