Skoda a publicat prima schiță oficială cu viitorul SUV Enyaq Coupe iV

Autor: Mihai Morcovescu 11 ian. 2022 Știri auto

Cehii de la Skoda au dezvăluit o primă schiță oficială cu noul lor SUV Enyaq Coupe iV, car își va face debutul pe 31 ianuarie. Producătorul din Mlada Boleslav a publicat cu acest prilej și câteva imagini teaser. Așa cum sugerează și numele, noul model va fi, în fapt, varianta coupe a SUV-ului electric.

Reprezentanții Skoda spun despre viitorul lor model că va avea cel mai bun coeficient aerodinamic din segment: Cd = 0.234. Această valoare a fost posibilă datorită în principal noii forme a părții posterioare și a eleronului discret de pe marginea superioară a capacului portbagajului.

Skoda Enyaq Coupe iV ar putea avea și o versiune RS de 300 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere vizual, noul SUV coupe al cehilor prezintă o parte frontală dinamică. Farurile distinctive înguste și capota robustă îi conferă mașinii un look mai agresiv comparativ cu versiunea standard. Designul frontal este completat de grila Crystal Face iluminată cu 131 de LED-uri

Principalele diferențe apar de la montantul B către spate. Plafonul lui Enyaq Coupe iV este înclinat ușor și conferă mașinii o siluetă specifică unui coupe cu patru uși. Linia acoperișului plonjată către spate se termină cu un eleron discret pe capacul portbagajului. Partea posterioară este caracterizată de sigla Skoda și de stopurile cu înguste și semnătura luminoasă specifică în forma literei C.

Fiind vorba despre un SUV coupe, spațiul destinat bagajelor va fi mai mic cu 15 litri decât la versiunea standard  Enyaq iV. Cu toate acestea, portbagajul va fi extrem de generos la cei 570 de litri ai săi. Noul Enyaq Coupe iV va fi mai înalt cu 1 mm și mai lung cu 4 mm față de Enyaq iV standard. Astfel, spațiul interior și caracterul practic nu au fost afectate.

Gama de motorizări a noului Enyaq Coupe iV va cuprinde un singur propulsor. Acesta va fi oferit în trei variante de putere: 177, 201 și 261 CP. SUV-ul coupe electric va avea două versiuni de baterie, una de 62 kWh și cealaltă de 82 kWh.

Deși nu au furnizat nici o informație în această privină, cehii vor lansa cel mai probabil și o versiune RS. Asemenea lui Volkswagen ID.5 GTX, viitorul Enyaq Coupe iV RS ar urma să ofere 300 CP. Nivelurile de echipare standard vor include tracțiune spate și un singur motor electric.

După premiera mondială, care va fi digitală, noul Skoda Enyaq Coupe iV va debuta pe piața europeană în a doua jumătate a anului.

Sursa: Skoda, Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide