STB a garantat plătirea datoriilor cu autobuzele din parcul auto

STB a garantat plătirea datoriilor cu autobuzele din parcul auto

Autor: acum 4 luni Știri

Andrei Creci, directorul STB, a declarat că Societatea de transport a acumulat datorii la ANAF în valoare de peste 200 de milioane de lei.

Ajunsă în această situație compania a fost nevoietă să garanteze cu bunuri din patrimoniul instituţiei pentru a putea achita, într-un termen 5 ani, această sumă.

„Într-adevăr, am acumulat nişte datorii la ANAF (în valoare de 230 milioane de lei, n.r.). Este o procedură fiscală foarte clară, pentru a eşalona aceste datorii se cere o garanţie ca la orice bancă comercială. Am avut bunuri evaluate de un expert evaluator agreat de ambele părţi şi cu ele am garantat pentru 5 ani de acum încolo pentru plata TVA la ANAF. Noi ne vom plăti datoriile, pentru că 5 ani de acum încolo, lunar, va trebui să plătim o sumă care nu e foarte greu de plătit”, a declarat Andrei Creci pentru Digi24.

Datoriile sunt un rezultat al extinderii parcului auto, care s-a mărit cu 80% de anul trecut, ceea ce a creat şi mai multe cheltuieli. Alte cheltuieli au fost înregistrate şi pentru că, de anul trecut, autobuzele STB operează şi în afara Bucureştiului.

„Noi ne-am transformat în societate comercială şi funcţionăm pe principii strict economice de anul trecut şi este normal să întâmpinăm anumite dificultăţi în relaţiile acestea comerciale, dar, vă spun, nimic ieşit din comun”, a mai spus directorul STB.


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide