TOP 10 cele mai bune mașini în 2023. Clienții se declară complet satisfăcuți de achiziție – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 nov. 2023 Știri auto

Când vine vorba de achiziționarea unui mașini noi, este foarte important să luăm în calcul și experiența celor ce au condus sau deținut mașina pe care ne-o dorim. Cu cât o mașină este mai fiabilă, clienții vor fi cu atât mai satisfăcuți de alegerea făcută.

Mașinile noi oferă foarte multe dotări de confort, sisteme de siguranță și metode care să reducă consumul de carburant. Aceste lucruri pot duce și la probleme dacă nu au fost corect implementate. Cei de la Car Help Corner au alcătuit o listă formată din 10 mașini care au oferit un grad foarte mare de satisfacție clienților și pe care proprietarii le păstrează pentru o perioadă îndelungată de timp.

Așadar, acestea sunt mașinile care oferă cel mai mare grad de satisfacție clienților:

10. Mazda CX-5

Potrivit datelor oferite de iSeeCars, 27,2% dintre proprietari păstrează acest model chiar și după ce a împlinit 10 ani. Mazda CX-5 este unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte, fiind ales de clienți pentru design, practicalitate și fiabilitate, aspecte de care se pare că se achită cu brio.

9. Acura RDX

Chiar dacă nu este un brand foarte cunoscut în Europa, divizia premium de la Honda este foarte apreciată în America de Nord. Unul dintre cele mai apreciate modele din gama producătorului nipon este SUV-ul RDX, model care concurează cu mașini precum BMW X3 sau Volvo XC60. 27,9% dintre proprietarii originali le păstrează chiar și după ce au trecut de 10 ani vechime. Este un SUV fiabil, sigur, care oferă dotări similare concurenților germani, dar la un preț ceva mai mic.

8. Subaru Forester

Numele de Forester este bine cunoscut în lumea auto și printre pasionați. Subaru s-a lăudat întotdeauna cu sistemele lor de tracțiune integrală și motoare boxer, chiar dacă unele modele nu au fost monumente ale fiabilității. Cu toate acestea, Subaru Forester este un model apreciat printre clienți, oferind un nivel bun de practicalitate și capabilități în teren accidentat. Probabil că din acest motiv, 29,6% dintre proprietari păstrează mașina mai mult de 10 ani. De asemenea, clienții Subaru tind să rămână fideli brandului.

7. Lexus RX

Subsidiara de lux a gigantului Toyota și-a cimentat locul pe piața mașinilor premium pe parcursul ultimelor 3 decenii. Fiind mașini care folosesc tehnica Toyota, acestea s-au dovedit a fi foarte fiabile în timp, chiar dacă nu au oferit același nivel tehnologic pe care poate unii rivali germani l-au oferit. 29,8% dintre posesorii de Lexus RX ale să își păstreze mașinile chiar și după ce acestea au trecut de 10 ani vechime și se declară satisfăcuți de alegerea făcută.

6. Toyota Prius

O altă mașină pe care proprietarii aleg să o păstreze o lungă perioadă de timp și de care se declară mulțumiți este Toyota Prius. Celebrul model hibrid de la Toyota a ajuns să fie apreciat de clienți pentru eficiența și fiabilitatea sa, iar ultima generație a fost lăudată pentru designul mult îmbunătățit. Potrivit datelor, 30,5% dintre clienți păstrează mașina mai mult de 10 ani.

5. Honda CR-V

Oferta din segmentul SUV-urilor compacte a producătorului japonez este un alt model care a ajuns să fie foarte apreciat și să îndeplineascu cu brio nevoile clienților. Aproape 31% dintre clienți aleg să păstreze mașina chiar și după ce a împlinit 10 ani. CR-V este unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte aflate la vânzare. Recent a primit și o nouă generație, iar în Europa va ajunge doar cu motorizări hibride, ceea ce va bucura clienții care vor să facă trecerea la un model electrificat.

4. Lexus ES

Al doilea model Lexus din acest top este modelul ES, sedanul executiv al producătorului japonez, un concurent pentru Audi A6, Mercedes-Benz Clasa E sau BMW Seria 5. Conform studiului, acest model a avut cel mai mare rating de satisfacție al clienților dintre toate mașinile de lux disponibile pe piață. Cu 31,1% dintre proprietari păstrând mașina chiar și după 10 ani, se poate spune că este un model care îndeplinește nevoile proprietarilor.

3. Subaru Outback

Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Subaru Outback, un model de referință pentru producătorul japonez. Derivat din versiunea break a lui Legacy, Outback folosește aceeași filosofie precum Audi A6 Allroad sau Volvo V90 Cross Country. Este o mașină cu gardă la sol mai înaltă, protecții din plastic și tracțiune integrală permanentă. Conform datelor furnizate de studiul iSeeCars, 31,2% dintre clienții de Outback aleg să le păstreze chiar și după această perioadă de 10 ani.

2. Toyota Camry

Camry este unul dintre cele mai populare model Toyota în America de Nord. De asemenea, producătorul nipon a adus sedanul și în Europa, pentru a concura cu mașini precum Volkswagen Passat sau Ford Mondeo. Grație spațiului interior generos, a motoarelor fiabile și a calității asamblării, 34,6% dintre clienți aleg să păstreze mașina mai mult de 10 ani. Acest lucru înseamnă o medie de 2,1 mai mare decât cea înregistrată în piață.

1. Toyota Highlander

Dacă nu te interesează prea tare să mergi în off-road, dar vrei spațiu din belșug, Toyota oferă SUV-ul Highlander. Observăm că Toyota și Lexus au foarte multe modele în acest top, dar mașina care oferă cel mai mare grad de satisfacție clienților este Highlander. Cu 38 de procente dintre clienți păstrând mașina pentru mai mult de 10 ani, este liderul absolut al clasamentului.

Deducem că mașinile pe care posesorii le țin cel mai mult vin de la producători japonezi, în special de la Toyota, constructor cunoscut pentru fiabilitatea mașinilor pe care le produce.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide