VIDEO – Scene uimitoare suprinse de DIICOT. Cum erau jefuite camioanele şi maşinile în trafic

Autor: Departamentul Social 28 dec. 2015 Știri auto
VIDEO – Scene uimitoare suprinse de DIICOT. Cum erau jefuite camioanele şi maşinile în trafic

Poliţiştii din Ilfov şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, efectuează 10 percheziţii şi pun în executare mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de mai multe furturi din autovehicule şi tâlhării, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

În fapt, cei în cauză, 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, ar fi comis mai multe furturi de bunuri transportate în autotrenuri, în timpul deplasării, pe rutele de transport rutier, prin ruperea sigiliilor şi tăierea prelatei vehiculului, precum şi furturi din autoturisme, prin metoda înţepării anvelopei.

Citeşte şi Ai maşină diesel? Iată 10 lucruri DE ŢINUT MINTE iarna

Citeşte şi Top 10 cele mai furate mărci auto din România

Citeşte şi Cele mai bune maşini second-hand pentru şoferii începători

Citeşte şi VIDEO – FOTO. Flota de lux a Poliţiei Române 

Potrivit unor surse din Poliţie, în cauză sunt vizaţi inclusiv membri ai clanului Duduianu, grupare de interlopi din sectorul 2 suspectată de cămătărie, şantaj, proxenetism şi trafic de droguri.

În cazul furturilor din autotrenuri, cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi încadrat, în trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar în mers, una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren şi ar fi sustras bunuri.

 

 

În ceea ce priveşte furturile din autoturisme, aceştia ar fi înţepat anvelopele maşinilor, profitând de încetinirea acestora, în trafic, iar când şoferul oprea pentru remedierea avariei, ar fi sustras genţi şi alte bunuri de valoare aflate la vedere.

În anumite cazuri, pentru a-şi asigura scăparea şi păstrarea bunurilor sustrase, ar fi folosit acte de violenţă asupra victimelor.

De asemenea, pentru a-şi acoperi activitatea infracţională, cei în cauză ar fi oferit diverse sume de bani poliţiştilor, aceştia refuzând mita, se mai spune în comunicat.

Citeşte şi Ce mesaj de „mulţumire” a primit un şofer care a parcat pe trotuar – FOTO

Citeşte şi VIDEO. Flota de „pitici” a ministrului Adrian Curaj

Citeşte şi VEŞTI BUNE despre starea de sănătate a lui Schumacher

Din investigaţii, a reieşit că faptele ar fi fost săvârşite în special în judeţul Ilfov, pe Drumul Naţional Centura Bucureştiului, dar şi în judeţele Argeş şi Ialomiţa.

De exemplu, în noaptea de 20 spre 21 noiembrie, persoanele bănuite ar fi urmărit un autotren care transporta aparatură electronică şi electrocasnică, pe ruta Chiajna-Timişoara, din care, prin modul de operare descris mai-sus, ar fi sustras 79 de laptop-uri şi alte aparate electrocasnice. Prejudiciul, în valoare de 40.000 de euro, a fost recuperat.

Pe 28 octombrie, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, membrii grupării ar fi înţepat anvelopa unui autoturism, iar în momentul în care şoferul remedia avaria, ar fi deposedat o femeie aflată în maşină, prin violenţă, de o geantă în care se aflau 3.000 de lei şi 700 de euro.

Cei în cauză vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov pentru audieri, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat, să fie prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracţiuni, furt calificat, tâlhărie calificată şi dare de mită.

Citeşte şi TOP: Cele mai fiabile maşini second-hand de familie din Germania

Citeşte şi TOP 5 cele mai economice maşini diesel

Citeşte şi VIDEO. Asta e maşina de lux a ministrului Anca Dragu

Citeşte şi TÜV Report 2015 – cele mai fiabile maşini second hand din Germania

Citeşte şi VIDEO. Mercedes Royale 600 – Cea mai bizară maşină din 2015

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide