Am testat noul Peugeot 508 în România

Am testat cea mai frumoasă berlină de la Peugeot, 508. Aceasta vine să zguduie lumea Passat-ului cu noul look elegant, sportiv şi cu o calitate a materialelor care poate concura chiar şi cu modelele premium.

Am testat noul Peugeot 508 în România Am testat noul Peugeot 508 în România

Noul Peugeot 508 va fi disponibil în versiunile sedan şi break, pieţele principale vizate fiind China şi Europa. Fabrica de la Rennes La Janais din Franţa va produce 600 de unităţi pe zi, acestea fiind vândute numai pe piaţa din Europa, iar uzina Wuhan va produce 300 de unităţi pe zi numai pentru chinezi.

Noul model foloseşte aceeaşi platformă 3, ca cea de pe 407, însă aici avem de a face cu un ampatament mai lung cu 10 cm, astfel oferind un plus de confort pasagerilor din spate. În schimb, consola faţă a fost micşorată cu 4,3 cm faţă de 407, iar consola spate a fost alungită, crescând aşadar capacitatea portbagajului. Greutatea a scăzut şi ea cu aproximativ 35 kg, faţă de modelul pe care îl înlocuieşte.

Berlina franceză va rivaliza pe piaţa modelelor de clasă medie cu Citroen C5, Ford Mondeo, Opel Insignia, Renault Laguna şi, nu în ultimul rând, cu noul VW Passat facelift.

Peugeot 508 inaugurează şi tehnologia e-HDI, introdusă recent şi la Citroen, şi care este practic o generaţie de motoare cu sistem Start & Stop care combină consumul şi emisiile scăzute cu puterea sporită.

Începând cu 2012, noua berlina franceză va fi disponibilă şi cu motorul Hybrid4 care dezvoltă 200 CP care e combină energia electrică cu cea termică pentru a atinge emisii medii de doar 99 g/km. Puterea de 200 CP va fi transmisă celor patru roţi motrice.

Până la sfârşitul anului 2011, Peugeot se aşteaptă la un număr cuprins între 500 şi 1.000 de unităţi vândute în România.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.