BMW 125i Cabrio - test în RO

Asemenea cântecului greierilor în miez de vară, sunetul vântului care şuieră pe la urechi într-un cabriolet este deliciul oricărui pasionat de maşini şi natură. Promotor.ro a testat unul dintre cele mai atrăgătoare modele cabrio: BMW Seria 1 Cabrio.

BMW 125i - imagine agresivaBMW Seria 1 este un model care nu mai rezervă nici un secret pasionaţilor de maşini, feelingul sportiv şi look-ul agresiv fiind elementele definitorii ale maşinii. Dar ce se întâmplă atunci când transformi Seria 1 într-un cabrio?

Imaginea sportivă, aproape agresivă, îmbinată cu forme rotunde şi un soft top creează un aspect impunător pe şosele, un adevărat „aspirator” de priviri curioase. De mare efect este şi vopseaua metalizată de culoare albastră, care scoate în evidenţă fiecare detaliu al designului maşinii. Pe lângă toate aceste „ingrediente”, muzica produsă de propulsorul de 3,0 litri şi şase cilindri în linie garantează un adevărat concert, sau mai bine zis o rapsodie de vară.

BMW 125i - silueta sportiva Faţă de varianta hatchback, versiunea cabrio a suferit modificări evidente ale caroseriei, mai ales în partea din spate, datorită sistemului de pliere, dar şi a spaţiului de depozitare pentru soft top.

Un aspect interesant al acoperişului din material textil este luneta din geam securizat, lucru care a complicat existenţa inginerilor responsabili cu mecanismul de pliere al acestuia. Practic, toată porţiunea care înglobează luneta spate este mişcată ca un întreg şi aşezată ca atare, operaţia având loc în două etape.

BMW 125i - capotarea În prima etapă este ridicat întreg plafonul, iar luneta este deplasată vertical, moment în care pasagerii aflaţi pe bancheta din spate sunt loviţi în cap de articulaţiile plafonului - dacă nu sunt atenţionaţi în prealabil. După încheierea acestei operaţii, bucata cu luneta este aşezată în spaţiul aferent, plafonul deja parţial pliat este adus peste lunetă, operaţia sfărşindu-se prin închiderea capacului şi ridicare geamurilor.

Operaţiunea de capotare/decapotare durează 22 de secunde şi necesită apăsarea continuă a butonului de pe consolă, dar poate fi realiza şi în mers până la o viteză maximă de 40 km/h, în cazul în care nu doriţi să opriţi maşina.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.