Mitsubishi Lancer Sportback Ralliart

S-a lăsat mult aşteptat dar Mitsubishi are acum un hothatch adevărat în gamă. Versiunea Ralliart este acum disponibilă şi pentru modelul Sportback.

Mitsubishi Lancer Sportback Ralliart Mitsubishi Lancer Sportback Ralliart

Ralliart este numele diviziei sport a constructorului nipon. Divizia a fost închisă acum ceva vreme din cauza crizei, dar denumirea Ralliart rămâne să desemneze modelele speciale din gama Mitsubishi. Colt-ul Ralliart de 150 CP nu mai este disponibil aşa că dacă vreţi un Mitsubishi care să poarte acest nume legendar trebuie să vă orientaţi către gama Lancer.

Iar în gama Lancer, Ralliart-ul este disponibil acum în două versiuni de caroserie: sedan sau sportback. Sportback, adică hatchback în limbajul Mitsubishi. Acesta din urmă permite constructorului japonez să se alăture fabricanţilor ce oferă un hothatch de cel puţin 200 CP din clasa compactă.

Mitsubishi Lancer Sportback Ralliart este o compactă cu tracţiune integrală ce oferă 240 CP dezvoltaţi de propulsorul de doi litri turbo. Transmisia este asigurată de o cutie automată cu dublu ambreiaj numită TC-SST cu şase trepte. Nu există opţiune pentru cutie de viteze manuală. Cutia de viteze oferă însă posibilitatea schimbării treptelor şi manual prin intermediul levierului sau a clapetelor de aluminiu amplasate în spatele volanului. Levierul are plusul în spate, deci tragem de levier pentru a urca o treaptă şi împingem pentru a retrograda. Chiar şi în modul manual, cutia retrogradează singură atunci când încetinim şi nu acţionăm levierul sau clapeta. Dacă ne-am oprit de tot, cutia trece singură în treapta întâi. Iar dacă solicităm o treaptă pe care creierul electronic nu o consideră necesară ne vom aleg cu un avertisment sonor iar treapta nu va fi schimbată. Cutia oferă două moduri de utilizare: normal şi sport. Modul de transmisie a puterii prin sistemul de tracţiune integrală are şi el trei moduri de utilizare: tarmac, gravel şi snow (asfalt, macadam şi zăpadă).

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.