Suzuki Grand Vitara (3 uşi) 1,9 DDiS - testul urban

Partenerul Suzuki 4x4 al promotor.ro la Suzuki Fest 2008 va fi un Suzuki Grand Vitara scurt, cu motorizare diesel. O maşină foarte potrivită mediului urban, cu un aspect modern şi un interior reuşit. Şi care respiră tinereţe din orice unghi o priveşti.

Suzuki Grand Vitara (3 uşi) 1,9 DDiS - testul urban Suzuki Grand Vitara (3 uşi) 1,9 DDiS - testul urban

Grand Vitara - doar city boy?Contrar particulei "Grand" din denumire, Suzuki Grand Vitara este un SUV urban foarte compact şi manevrabil. Nu este un model nou, ba chiar a ajuns la jumătatea ciclului de viaţă - la Salonul Auto Paris 2008 a fost prezentat un facelift aproape invizibil. Însă are o personalitate distinctă, prea puţin apreciată în România, pe şoselele noastre umblând mult mai multe Audi Q7 sau BMW X6 (care, însă, nu au ce căuta la Suzuki Fest 2008!)

Varianta scurtă a lui Suzuki Grand Vitara este clar un SUV urban. Pe lângă dimensiunile reduse (doar 4 metri lungime şi două portiere), designul drăguţ le va face cu ochiul tinerilor - vă mai amintiţi precedenta generaţie Toyota RAV 4 cu trei uşi? Ei bine, maşinuţa noastră practic i-a luat locul, aducând un plus de masculinitate designului modern. Simpatia pentru Grand Vitara creşte mai ales dacă facem comparaţia cu generaţie precedentă, cu un design realmente discutabil. Fanii maşinuţelor japoneze vor mai remarca, probabil, câteva detalii preluate de la prima generaţie, dar să rămânem, totuşi, în prezent.

Stil modern si calitateUn prezent în care interiorul lui Suzuki Grand Vitara este la fel de modern precum aspectul exterior. Fără a apela la gadgeturi extravagante, acesta surprinde prin stilul angular foarte plăcut, calitatea peste aşteptări şi nivelul de echipare foarte generos. Mă scuzaţi pentru înşiruirea atâtor laude, dar, când spun Vitara, mă gândesc la acea maşinuţă de teren serioasă, fără pretenţii în ce priveşte designul interior sau dotările - adică în totală contradicţie cu maşina de faţă.

Practic, nici nu eşti la volanul unui SUV, ci al unei citadine mai înalte... Şi, pentru că este citadină, nu are rost să ne legăm de spaţiul redus în spate - portbagajul este, însă, la limita decenţei, iar locurile din spate chiar pot fi folosite de doi adulţi. Adică să nu credeţi că versiunea scurtă a lui Grand VItara e un fel de Matiz de teren. E adevărat, interiorul nu ajunge la cote de Sandero, dar e un compromis excelent în oraş. Şi, pentru o persoană singură, care utilizează maşina zi de zi, Grand Vitara cu trei uşi este o maşină foarte spaţioasă.

VEZI IMPRESIILE DESPRE TESTUL LA DRUM LUNG.

VEZI IMPRESIILE DESPRE TESTUL OFFROAD.

VEZI TOATE DETALIILE DESPRE SUZUKI FEST 2008!

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.