Infiniti EX37 – Test în România

Autor: Dan Vache 31 iul. 2009 Test drive

Forma fluidaTrebuie să recunosc că, înainte de importul oficial al mărcii Infiniti în România, nu ştiam foarte multe despre marca de lux a constructorului japonez Nissan. Aveam idee de gama existentă, însă, dacă nu apucasem să merg cu niciun model, nu puteam să apreciez în ce mod ar putea face faţă competiţiei germane.

De aceea am aşteptat cu nerăbdare şi curiozate mărită un astfel de test. Cu atât mai mult cu cât, în urmă cu doar câteva luni, am participat şi la un comparativ între BMW X3, Audi Q5 şi Mercedes GLK şi pot astfel să poziţionez destul de bine noul Infiniti EX37 faţă de concurenţa principală.

Micutul crossoverInfiniti afirmă că EX37 este primul coupe crossover din lume şi îndeplineşte în acelaşi timp principalele caracteristici a trei tipuri de maşini: versatilitatea unui sistem de tracţiune tipic crossoverelor, spaţiul interior al unui break şi, nu în cele din urmă, aspectul unui coupe.

La toate aceste capitole, japonezii au reuşit, în mod surprinzător, să exceleze. Să o luăm pe rând.

Exteriorul este caracterizat de o lungime semnificativă, mai mare decât a multor concurenţi, care permite adoptarea unei capote lungi, menită să sporească efectul tipic unui coupe. Liniile laterale au fost desenate în aceeaşi temă, jantele de 18 inch oferite standard contribuind şi ele la forma fluidă.

Spatele este la fel de atragatorUn aspect foarte interesant este noua vopsea regenerativă. De fapt, vorbim de un lac cu proprietăţi speciale: zgârieturile superficiale făcute în el (fără să se ajungă la stratul de vopsea) sunt acoperite automat atunci când sunt expuse pentru o anumită perioadă de timp la căldură. Practic, lacul are un comportament de fluid, dar care se desfăşoară pe o perioadă mare de timp.

Surprinzător, din exterior, maşina pare mică. Privită alături de Volvo XC60, pare chiar minusculă. Este mai îngustă şi mai puţin înaltă decât majoritatea concurenţilor, însă dimensiunile acestea o ajută să fie elegantă şi finuţă, fară a te face să te simţi că nu ai ce căuta şi pe un drum de munte într-o mică excursie în natură.

În interior aceeaşi senzaţie.

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide