Lancia Delta 1,9 Twin-Turbo Multijet

Autor: Silviu Draganescu acum 12 ani Test drive

Detaliu esteticCe spui tu acolo? Delta Integrale? Poţi să uiţi de ea, pentru că Lancia a trecut acum de la clasicism la romantism. Într-o lume economică dură, în care trebuie să faci volume de vânzări semnificative pentru a supravieţui, gâdilarea simţurilor unui număr redus de pasionaţi nu mai este o soluţie suficientă. Concurenţa este tot mai aprigă, iar poziţionarea pe piaţă şi imaginea sunt tot mai greu de realizat.

Lancia, ca marcă premium a grupului Fiat, a ales calea confortului, dublată de un design original. O dată stabilit drumul, noile modele au trebuit să se încadreze pe trendul acceptat. Iar noua Lancia Delta nu a face excepţie. Lansată oficial acum un an, la Salonul Auto de la Geneva, Lancia Delta ne-a confirmat încă de la primul test că va fi o prezenţă inedită pe piaţă.

Ghici masinaConstruită pe platforma tehnică oferită de Fiat Bravo, Lancia Delta vine cu un ampatament mai mare cu 10 cm, o lungime totală de 4,5 metri şi o clasare inedită din punct de vedere al dimensiunilor, la graniţa dintre clasa compactă şi cea medie.

Caroseria de tip hatchback, combinată cu lungimea destul de mare, asigură impresia de masivitate, ce trebuie neapărat combinată cu un set de jante de minimum 17 inch, pentru a nu ne trezi cu disproporţii supărătoare ochiului.

Dacă este să ne referim la designul exterior, imensa grilă faţă este aproape singurul element ce asigură identificarea clară a modelului. În rest, liniile generale, blocurile optice cu LED-uri şi forma ce parcă aduce aminte de un mic monovolum împart privitorii în două tabere clare.

Pe de o parte vor fi cei încântaţi de maşină, care o vor considera o capodoperă stilistică şi o vor dori în garaj ca expresie a simţului lor estetic rafinat. A doua categorie va fi compusă din oamenii pentru care designul nu este totul, iar ora exactă a frumuseţii nu se dă în Italia.

Un lucru însă e cert: maşina atrage privirile. Iar asta am testat-o personal. Este suficient să laşi maşina parcată şi să urmăreşti privirile oamenilor ce trec pe lângă ea. Mulţi se uită în urmă după ea, în timp ce alţii chiar se opresc pentru a o admira. Iar, dacă mai eşti şi pe lângă maşină, nu este exclus să ţi se ceară mai multe detalii cu privire la ea.

Aşadar, exteriorul este unul original.

În interior însă, senzaţia de deja-vu este destul de puternică. De ce?

 

Pagini: 1 2 3 4Comentarii
Inchide