O maşină de oraş surprinzătoare: Suzuki Alto

Suzuki Alto este acel gen de maşină care îţi lasă o impresie la început, iar, după ce ai mers cu ea, îţi schimbi părerea radical. Vedeţi în continuare de ce cred asta despre Suzuki Alto.

O maşină de oraş surprinzătoare: Suzuki Alto O maşină de oraş surprinzătoare: Suzuki Alto

De când a apărut, noul Suzuki Alto nu mi-a lăsat altăimpresie decât cea de maşină simpluţă de oraş. Am văzutmaşina pe viu acum doi ani, la Salonul Auto Paris 2008, şi nu potspune că m-a impresionat.

Aceeaşi impresie mi-a lăsat-o şi acum, când am luat-o într-untest-drive. Ba chiar eram pregătit să fiu foartecondescendent cu micuţa citadină, care nu îmi inspiranimic special.

Noul Suzuki Alto are un aspect mai modern decat precedentele 6 generatii

Încă de la prima generaţie, lansată la începutul anilor'80, Suzuki Alto a fost un automobil gândit preponderent pentrutransportul în regim urban, abordând ideea unui designdestul de banal şi a strictului necesar în materie de dotări.Evident, la un preţ foarte competitiv.

De fapt, a doua generaţie încă se mai produce în India,ca Maruti 800, iar cea de-a treia le-a dat "idei"coreenilor de la Daewoo, când au scos pe piaţă cunoscutul dejaTico. Maşina a continuat generaţie după generaţie, cu modificăridedicate fiecărui continent unde se fabrica, iar acum a ajuns la a7-a generaţie.

Parcă deja istoricul de 30 de ani al numelui Alto ne cam scoatedin sfera banalului, nu-i aşa? Acelaşi lucru este valabil şi dacăne referim la faruri, rotunjite în partea inferioară şialungite în cea superioară, în relief, aşa cum se întâmplala proaspăt înlocuita generaţie Nissan Micra.

Farurile lui Suzuki Alto sunt singurul element original in ce priveste exteriorul

Noul Alto aş putea spune că are o "moacă"simpăticuţă, relativ efeminată, care, chiar dacă nu îţisugerează o imagine puternică de marcă Suzuki, măcar evidenţiazădestul de bine sigla mărcii japoneze.

Însă, în rest, partea laterală şi spatele ne relevă purşi simplu o maşină de oraş cu un design simplist pentrupeisajul actual al clasei mini. Prin comparaţie, ChevroletSpark este un adevărat fotomodel...

Să vedem ce ne "spune" interiorul lui SuzukiAlto.

Citeşte mai departe în pagina următoare »