Pregătit de party: KIA Rio 1.4 CRDi

Autor: Mihai Dascalescu acum 9 ani Test drive

VEZI PREŢURILE PENTRU KIA RIO

Despre precedentele generaţii KIA Rio se ştie că erau maşini nepretenţioase, care ofereau un excelent raport preţ/dotări şi făceau cinste segmentului low-cost. Noua KIA Rio iese din acest domeniu, al maşinilor foarte ieftine de clasă mică, dar rămâne o ofertă foarte tentantă ca raport preţ/echipare.

Pretul de baza pentru KIA Rio 1.4 CRDi este de 11.933 euro

Varianta cu acest motor diesel de 1,4 litri şi 90 CP are un preţ de pornire de 11.933 euro, valabil pentru versiunea de echipare Base, care, aşa cum îi spune şi numele, este de bază. Însă pachetul de siguranţă este la cote înalte: 6 airbaguri, ABS cu ESS (Emergency Stop Signal), ESP şi VSM (Vehicle Stability Management) sau HAC (Hill Assistant Control – asistenţa la pornirea în pantă). Suficient?

Nivelul intermediar Classic (12.917 euro) plusează cu dotări de confort mai evoluate, printre care geamurile electrice şi aerul condiţionat manual, în timp ce nivelul superior Confort (13.692 euro) devine chiar bogat pentru standardele clasei mici, aducând suplimentar jantele de 15 inch din aliaj, luminile de zi de tip LED, oglinzi pliabile electric şi geamurile spate electrice.

KIA Rio pluseaza cu o lista lunga de optionale, cu preturi decente

 

VEZI LISTA DE DOTĂRI STANDARD PENTRU KIA RIO

VEZI LISTA DE DOTĂRI OPŢIONALE PENTRU KIA RIO

În plus, opţionalele pentru KIA Rio au şi preţuri foarte decente (toate opţiunile pentru nivelul de top Comfort totalizează circa 4.300 euro). Aşa încât un exemplar Rio 1.4 CRDi echipat complet, la fel ca acela din acest test-drive, ajunge pe la 18.000 euro, în condiţiile unui nivel de echipare similar cu al maşinilor mult mai scumpe.

Motorul diesel de 1,4 litri are un consum rezonabil, chiar si in stil agresiv de conducere

Şi să nu credeţi că motorul diesel e gurmand: în regim urban computerul de bord a arătat o valoare sub 6,5 litri/100 km (cel teoretic e de 4,9 litri/100 km), iar consumul mediu în test a fost de circa 5,3 litri/100 km, mai mare cu puţin peste un litru la sută faţă de cel teoretic. Dat fiind că regimul de conducere a fost în general dinamic, eu unul consider mai mult decât satisfăcătoare performanţele de consum ale lui Rio 1.4 CRDi.

Dacă la asta mai adug aspectul reuşit, interiorul plăcut, dinamica bună şi surprizele aduse de preţurle foarte competitive şi dotările opţionale numeroase, KIA Rio nu are cum să mai treacă neobservată. Aşa încât, la balul bobocilor din clasa mică, pregătiţi-vă pentru o surpriză la categoria Miss. Sau Mister, depinde de preferinţe.

La balul bobocilor din clasa mica, noua KIA Rio are sanse mari la Miss. Sau Mister...

Pagini: 1 2 3 4Comentarii
Inchide