Primele poze cu noul Kia Rio

Kia Motors Corporation a dezvăluit astăzi (11.02.2011) primele fotografii oficiale ale generaţiei următoare a modelului Kia Rio, cu o personalitate îndrăzneaţă şi distinctă, care plasează noul venitul în linie cu restul gamei Kia.

Primele poze cu noul Kia Rio Primele poze cu noul Kia Rio

Însărcinat cu dificila misiune de a îmbunătăţi succesulvanzarilor modelului din generaţia anterioară, noul Kia Rio va fidisponibil in Europa cu caroserii în 3 şi 5 uşi.

Faţă de actualul Rio, noul model prezintă un ampatament mărit cu70 mm (la 2.570 mm) şi promite spaţiu mai mare şi confort mai bunpentru pasageri, dar si un portbagaj mărit la 292 l (hatchback) şila 390 l (sedan). Schimbările dimensiunilor exterioare includ: +55mm (lungime totală), -15 mm (înălţime) şi +25 mm (lăţime) pentru aîmbunătăţi senzaţia de sportivitate.

La interior, noul model va avea un nivel de calitate asociatpână acum doar maşinilor din clase superioare. Noul vehicul desegment B de la Kia va fi propulsat de o gamă de motoare economicepe benzină şi diesel, cu emisii scăzute de CO2, care va include undiesel de 1.1 l şi 70 CP, cu emisii de doar 85 g/km. Un motorabsolut nou, foarte performant de 1.2-litri Turbo Gasoline DirectInjection (GDI) va fi de asemenea disponibil din 2012.

Soon-Nam Lee, director de Marketing la Kia Motors Corporation, adeclarat: "Acest model nou este un mare pas înainte. Rio a avutîntotdeauna succes, iar această versiune este o maşină atragatoare,pe care oamenii vor vrea sa o cumpere pentru aspect." De lalansarea sa în 2005, vânzările globale ale actualei generaţii deRio au totalizat peste 860.000 de unităţi. Rio este pe locul treiîn vânzările la export ale Kia Motors pe 2010, cu peste 219.000 deunităţi vândute.

Premiera mondială a noului Kia Rio va avea loc marţi 1.03.2011în cadrul Salonului International Auto de la Geneva 2011, împreunăcu un alt model absolut noul Kia Picanto. Tot la Geneva, în standul Kia va fi prezentată înpremiera eurpeana versiunea hibrid a sedanului Kia Optima.