24 de maşini second-hand: cele mai bune alternative la un autoturism nou

Autor: Adrian Mihălţianu 11 nov. 2014 Dosar & Analize

Ţi-am prezentat deja o listă cu 14 maşini noi numai bune pentru Prima Maşină, dar ne-am gândit să răscolim internetul pentru tine ca să găsim şi câteva alternative second-hand. Şi am găsit.

Ne-am ghidat după statisticile de fiabilitate realizate de DEKRA şi TUV şi la final am încropit o listă cu 24 de maşini la mâna a doua care respectă următoarele criterii: au o vârstă de cel mult cinci ani, au motoare mai mici de 2.000 cmc care respectă norma de poluare Euro 5 şi nu au fost lovite. 

Am împărţit lista în mai multe categorii şi am aşezat maşinile în ordine alfabetică.

Clasa mică:

Ford Fiesta – de la 4.500 de euro

Pornind de la 4.500 de euro, poţi să găseşti un exemplar mai mult decât decent din ultima generaţie a subcompactei Ford Fiesta. E destul de practică, are caracter şi se conduce bine.

Mazda2 – de la 6.000

Mazda2 a fost tot timpul după Polo şi Corsa la vânzări, însă ocupă locul fruntaş în statisticile Dekra pentru cele mai fiabile maşini mici cu rulaj între 50.000 şi 100.000 de kilometri.

Opel Corsa (D) – de la 4.000 de euro

Corsa tocmai a primit o nouă generaţie, dar poţi să mergi pe piaţa de maşini la mâna a doua pentru a găsi un exemplar bun de la 4.000 de euro în sus.

Skoda Fabia (generaţia a doua) – de la 4.500 de euro

Vărul ceh al lui Volkswagen Polo şi-a păstrat destul de bine valoarea şi are un preţ de pornire (pentru exemplarele decente) de aproximativ 4.500 de euro pe piaţa second-hand.

Volkswagen Polo 5 – de la 5.000 de euro

Cea mai populară maşină mică vine de la Volkswagen şi are un preţ cât se poate de corect. Polo e practic şi confortabil, chiar dacă s-ar putea să fie cam sobru pentru clienţii mai tineri.

Toyota Yaris (generaţia precedentă) – de la 5.500 de euro

Yaris e a doua cea mai scumpă maşină mică din această listă, dar fiabilitatea dovedită îi justifică oarecum preţul. Spun oarecum pentru că în statisticile Dekra, Yaris se află pe locul al cincilea, după Mazda2, Polo şi Fiesta.

Clasa compactă, pe pagina următoare.

 

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide