4 companii au călătorii în spaţiu, cu preţuri oarecum ok

Autor: Alexandru Banu 25 mai 2017 Știri auto
4 companii au călătorii în spaţiu, cu preţuri oarecum ok

Răspunsul nostru la întrebare, îl ştiţi. Aşa că mergem mai departe cu informaţiile pentru cei care încă judecă între S Klasse şi o călătorie acolo unde am visat dintotdeauna să ajungem.

Worldview Express e o companie care te duce la aproape 35.000 de metri deasupra Pământului, la limita atmosferei (acolo unde a fost şi Felix a’ lu’ Mihaela). Pentru 75.000$ (preţul unui Mercedes premium) ajungi acolo cu o capsulă cu un balon cu heliu. Nu ai nevoie de training pentru excursia cu durată de 4 până la 6 ore.

Dai de două ori mai mult (150.000$) şi deja vorbeşti de altceva. La 100 de km deasupra pământului ai ocazia să încerci adevărata lipsă a gravitaţiei. Vehicul de două locuri are un motor de racheţică (Xcor Lynx Mark II).

Pentru un sfert de milion de dolari, Virgin Galactic (brand-ul lui Richard Branson) te duce cu nava SpaceShipTwo la aproape 120 de km deasupra Terrei. Asta după ce se desprinde de WhiteKnightTwo la 15 km deasupra Pământului.

Aventura Aventurilor e cu Space Adventures, unde 8 turişti ajung la 400 de km deasupra Pământului, timp de o săptămână şi jumătate pe Staţia Spaţială Internaţională. Costă 50 mil. $

SpaceX e compania lui Elon Musk. Nu sunt preţuri publice, ştim numai că un echipaj de doi oameni va pleca pentru o săptămână în spaţiu ca să ajungă la o aruncătură de băţ, de lună. Sunt primii care în aproape jumătate de secol ajung atât de aproape de lună. 

Sursă: Popular Mechanics

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide