Anul în care va apărea prima maşină complet electrică de la Volvo. Cireaşa de pe tort: autonomie de 402 de km

Autor: Marius Vișan 13 mart. 2017 Știri auto

Volvo a anunţat că primul său model complet electric, setat să ajungă pe piaţă în 2019, va avea o autonomie record de cel puţin 250 de mile (402 de km), şi un preţ între 35.000 şi 40.000 de dolari. 

Într-o prezentare de la Geneva Motor Show, CEO-ul Volvo Car SUA Lex Kerssemakers a spus că un minimum de 250 de mile este o condiţie prealabilă pentru un noul vehicul electric, în special în S.U.A.

„Asta e ceea ce am pus ca o condiţie esenţială pentru Statele Unite ale Americii. Dacă vrem sâ fim relevanţi în Statele Unite ale Americii, dacă vreau să facem volum, asta e ceea ce cred eu că avem nevoie”.

Suedezi nu s-au decis încă dacă maşina electrică să se bazeze pe un model existent sau dacă se va lans un model de sine stătător.

Indiferent de caz, Kerssemakers spune ca atât platforma SPA, cât şi viitoarea platformă mai mică CMA, sunt suficient de flexibile pentru a sprijini motoare electrice.

Mai jos puteţi vedea imagini cu Volvo XC40 Concept.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide