Dacia Duster deţine un record mondialNu o spunem noi, ci chiar World Records Academy, care a înregistrat de curând Dacia Duster drept cel mai accesibil SUV disponibil pe piaţa globală.

Dacia Duster deţine un record mondial Dacia Duster deţine un record mondial

VEZI AICI TESTUL PROMOTOR CU DACIA DUSTER!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacia Duster creează deja valuri globale şi cei de la World Records Academy (via MEDIAFAX), un organism paralel Guiness Book, l-au recunoscut a fi cel mai accesibil SUV disponibil. Americanii au înregistrat Duster cu un preţ de pornire de 11.900 de euro, preţul de vânzare în Franţa, deci recordul ar fi putut fi îmbunătăţit dacă se lua în considerare tariful de bază din România, piaţa autohtonă.

Americanii menţionează şi versiunea cu tracţiune integrală, despre care spun că are un preţ de 13.900 de euro, luând iarăşi ca reper oferta din Franţa. Organizaţia titrează că primul posesor al celui mai ieftin SUV va fi chiar Preşedintele României, pe care îl numeşte un foarte activ promotor al mărcii naţionale.

Potrivit aceleaşi organizaţii Dacia Duster se află într-o companie selectă, World Records Academy consemnând Ferrari 250 GTO, drept cea mai scumpă maşină din lume, BMW 335d by AC Schnitzer, cea mai rapidă maşină Diesel de şosea. La categoria SUV-uri, conform WRA, se mai consemnează un record, cel mai rapid SUV de şosea, fiind acordat modelului Brabus GLK V12. Cea mai rapidă maşină din lume este Maxximus G-Force V8, un bolid american care poate atinge 100 km/h în 2,2 secunde, iar cea mai ieftină maşină este eviddent Tata Nano.