FOTO. Viitorul a venit.Transfăgărşanul parcurs cu un autobuz electric

Autor: Marius Vișan 18 dec. 2015 Știri auto

Cea mai temerară încercare a anului din domeniu auto tocmai a fost făcută: traversarea Transfăgărăşanului cu un autobuz electric. Experminetul a fost făcut de Anadolu Automobil Rom. Autobuzul SOR a fost condus de către unul dintre cei mai buni şoferi ai RATB şi un adevărat „devorator de autobuze de calitate”. 

SOR a ajuns la Cabana Bâlea Lac cu peste 20% din baterie, iar pe coborâre a încărcat bateriile la peste 60% pentru a ajunge la Sibiu. La oprirea pentru încarcare mai avea aproape 30% din acumulator disponibil.
Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia.

Citeşte şi VIDEO. Fifth Gear a testat maşina românească Ghe-O Rescue

Citeşte şi VIDEO – FOTO. Cel mai bine vândut SUV din lume

Citeşte şi VIDEO Noul Renault Megane, prezentat în detaliu – GALERIE FOTO

Mai multe imagini găseşti în galeria foto

Citeşte şi Ce PREŢURI are rivalul rusesc al Daciei Logan şi ce conţin versiunile de echipare – GALERIE FOTO

Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Pragoimex, instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium – ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore şi o autonomie extraurbana de 250 de kilometri.

Autobuzul a fost pus în circulaţie pe linia 104, pe traseul “Cora Pantelimon” – “Piaţa Operei” şi a fost testat timp de două săptămâni, pentru a vedea modul cum se comportă în condiţiile de trafic din Capitală.

Utilizarea vehiculelor cu tracţiune electrică poate reprezenta o soluţie viabilă, în contextul în care criza energetică, poluarea şi încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru întreaga lume. La aceste probleme Primăria Municipiului Bucureşti a considerat oportună testarea unei noi soluţii de transport public în Capitală.

Citeşte şi Schimbări majore la poliţele RCA, propuse de ASF

Citeşte şi VIDEO. Cu ce „monstru” pleacă la război Marina Americană

Citeşte şi Noul Fiat Tipo, concurentul care ”îi suflă în ceafă” Loganului. Prezentare şi GALERIE FOTO

Citeşte şi Asta e cel mai ciudat număr de înmatriculare din România –  FOTO

Citeşte şi VIDEO A transformat o maşină banală într-un monstru, iar acum nu are rival

Citeşte şi ROMÂNIA LA VOLAN. Istoria Dacia, cel mai cunoscut brand românesc – VIDEO + FOTO

Citeşte şi VIDEO Maşină de lux, mistuită de flăcări în Bucureşti


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide