Ipoteză: Mercedes-Benz X-Class va fi un model de clasă mică bazat pe… Renault Clio?!

Autor: Oraan Mărculescu 08 apr. 2013 Știri auto

Cei de la BMW şi-au asigurat poziţionarea în clasa mică prin achiziţionarea mărcii britanice Mini, iar cei de la Audi au intrat şi ei în joc prin noul Audi A1, bazat pe platforma tehnică a lui VW Polo.

Mercedes-Benz a rămas, deocamdată, în afara domeniului clasei mici, limitându-se pentru moment la clasa compactă, prin A-Class şi B-Class. Însă noul parteneriat dintre Daimler şi alianţa Renault-Nissan deschide oportunităţi atractive.

Una dintre ipotezele cele mai credibile este folosirea platformei citadinei Renault Clio pentru un viitor model de clasă mică Mercedes-Benz, pentru care se vehiculează denumirea X-Class (sau ”Project X”).

A nu se confunda cu proiectul realizării în comun al viitoarelor modele smart ForTwo – Renault Twingo. Proiectul X-Class urmează să dea naştere unei familii de modele de clasă mică, având preţuri sub 20.000 de euro, ceea ce ar trebui să asigure vânzări între 100.000 şi 150.000 de exemplare din fiecare model pe an (deci un total de peste 300.000 de exemplare anual din noua familie).

Se pare că inginerii Mercedes-Benz vor să depăşească faza utilitarei Citan, care a presupus doar o cosmetizare a lui Renault Kangoo, noile modele X-Class urmând a fi total diferite faţă de Renault Clio la nivelul aspectului exterior şi interior.

Noua familie X-Class ar urma să apară pe piaţă nu mai devreme de 2018 (deci peste 5 ani de acum încolo), urmând a consta dintr-o berlină hatchback, un crossover bazat pe Captur şi un monovolum mai mic decât B-Class.

Ce părere aveţi:

VA AVEA SUCCES NOUA GAMĂ MERCEDES-BENZ X-CLASS?

P.S. Schiţele de faţă îi aparţin lui Uğur Göküş şi se referă la un concept virtual Mercedes VTR

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide