Maşini electrice înmatriculate în România în decembrie 2016. Câte noi Tesla vom vedea străzi

Autor: Visan Marian 13 ian. 2017 Știri auto
Maşini electrice înmatriculate în România în decembrie 2016. Câte noi Tesla vom vedea străzi

Luna trecută s-au înregistrat aproape 30 de automobile elec­trice pe piaţa locală, din care peste două treimi sunt auto­mo­bile BMW i3, alături de Renault ZOE, dar şi trei au­to­mo­bile Tesla, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Con­ducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Alături de aces­tea, s-au înregistrat 93 de hibride, atât de tip plug-in, care se pot alimenta de la priză, cât şi clasice, care încărcă bateria în mers.

Numărul maşinilor electrice înmatriculate în decembrie re­prezintă rezultatul livrărilor din noiembrie, realizate pe fondul demarării târzii a progra­mu­lui Rabla Plus, prin care statul oferea un tichet de 4.500 de euro. Prin acest program BMW a vândut 24 de automobile electrice i3. În total, anul trecut aproape 200 de maşini electrice şi hibride de tip plug-in s-au livrat pe piaţa locală, din care o treime sunt ma­şini BMW, potri­vit datelor BMW Group România.

Dana Popescu, brand mana­-ger BMW i, spune că există un in­teres mare pentru maşinile electrice pe piaţa locală şi mul­te proiecte care susţine vânzarea acestora. Spre exem­plu, la Timişoara o companie de transport de tip shuttle între oraş şi aeroport utilizează maşini electrice BMW i3.

În cadrul programului actual de guvernare, executivul are în plan să ofere o primă de 10.000 de euro la achiziţia unui automobil electric, iar vânzările acestora să urce la un total de 100.000 de unităţi în intervalul 2018-2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide