Primăria a aprobat tarifele uriaşe pentru parcările din Bucureşti

Autor: Marius Vișan 14 iun. 2018 Știri auto
Primăria a aprobat tarifele uriaşe pentru parcările din Bucureşti

Autorităţile din Bucureşti au aprobat astăzi tarifele de exploatare a parcărilor. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a stabilit că tarifele pot ajunge până la 10 lei pe oră, cu TVA, în zona centrală a Bucureştiului. Până acum acestea aveau un tarif de 1,5 lei pe oră. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 31 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi 16 abţineri, scrie Digi24.ro.
Potrivit proiectului CGMB, Municipalitatea vrea să împartă oraşul în mai multe zone în ceea ce priveşte tarifarea pacajelor.

Astfel, „Zona 0”, va avea patru segmente, respectiv: zona parcajului subteran Intercontinetal , străzile N. Bălcescu – C.A. Rosetti – D. Gerota – J. L. Calderon – T. Arghezi – Carol I; zona parcajului subteran din Piaţa Unversităţii , străzile N. Bălcescu – I. Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – I. C. Brătianu; zona parcajului suprateran Cocor, străzile I. C. Brătianu – Sf. Vineri – Calea Moşilor – H. Botev – C. Coposu; a patra zonă este cea a parcajului suprateran Unirea , cu străzile C. Coposu – M. Basarab – Mircea Vodă – Unirii – Brătianu. „Tarifele aplicabile în zona 0 vor fi: 10 lei/ oră TVA inclus, tarif unic de luni până vineri în intervalul orar 00.00 – 24.00 (tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare). Parcarea este limitată la o durată de maxim 2 ore, iar după expirarea acestei durate se va aplica măsura suprataxării cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depăşire. Se va aplica tariful de 10 lei pe oră X 24 de ore X 30 de zile plus TVA unităţilor hoteliere, compleze comerciale, săli de spectacole, baze sportive, locuri de parcare rezervate pe bază de contract”, se arată în proiectul de hotărâre al CGMB.

De asemenea, pentru locuitori din această zonă (riverenii), tariful va fi de 120 de lei pe lună, cu TVA. Totodată, potrivit proiectului, celelalte tarife, pentru alte zone vor fi: pentru Zona 1, care cuprinde străzile Piaţa Victoriei – Iancu de Hunedoara – Polonă – Şincai – Mărăşeşti – Berzei – Buzeşti, tariful va fi de 5 lei pe oră, cu TVA, în intervalul 06.01 – 18.00, şi de 2,5 lei pe oră în intervalul 18.01 – 06.00.
În Zona 2, aflată între Zona 1 şi limita oraşului, tarifele vor fi de 2,5 lei/oră în intervalul 06.01 – 18.00, şi de 1,5 lei pe oră în intervalul 18.01 – 06.00. Tot 2,5 lei pe oră, 24 de ore pe zi, plus TVA, va fi tariful în această zonă pentru unităţile hoteliere, iar pentru riverani, tariful va fi de 80 de lei pe lună cu TVA inclus.
Tarifele vor fi aplicate din luna iulie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide