ProMotor News: Momentul în care laşi volanul şi iei berea-n mână!

Autor: ProMotor 27 oct. 2016 Știri auto
ProMotor News: Momentul în care laşi volanul şi iei berea-n mână!

Maşinile autonome sunt preucm cele hibride acum 10 ani. Încă la început, dar o certitudine că vor fi din ce în ce mai multe. Chinezii, americanii, nemţii şi japonezii, pînă şi ucrainenii le fac. Le testează şi deja le dau drumul pe şosea. Dar un TIR care să se conducă singur, asta chiar e o treabă! Budweiser a livrat deja 2.000 de baxuri de bere cu un TIR autonom operat de o companie la început. Distanţa de transport a fost de 200 de km. Pe autostrăzi, şpoferul a trecut pe pilot automat şi maşina a mers singură. Cei implicaţi în proiect au mai multe de povestit. Iată ce a declarat unul dintre ei:

”Am devenit şofer de TIR în 2007.Îmi place să bat ţara-n lung şi-n lat şi e unul dintre motivele pentru care facem asta. Vrem să vedem ţara! E un loc minunat.

Anheuser-Busch e cel mai mare berar din SUA. Livrăm 1.2 milioane de camioane pline în fiecare an. Căutăm mereu tehnologia şi inovaţia. Camioanele autonome sunt următorul pas în transport.

Şoferul va fi în continuare parte din transport. Va încărca marfa, o va asigura, apoi odată ce intri pe autostradă, apeşi un buton şi tirul ţine drumul.

Toată tehnologia trebuie să facă lucrurile mai sigure. Trebuie să fie ca un tren pe şine. Când vei vedea un camion în mişcare fără şofer la volan, trebuie să stai liniştit.

I-am spus unuia dintre cei care s-au ocupat că nu puteam să conduc mai bine de atât cu măinile mele. A fost un moment capital.

Am vrut să încercăm asta cu o companie americană pasionată de propriul produs şi d’asta am ales Budweiser.

Pentru mine, cele mai importante lucruri pe care le vor face computer-ele peste 10 ani este să fie şoferi în locul nostrum, aşa că e bine că avem deja un avans.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide