VIDEO: Toyota Prius C- informaţii oficiale

Autor: Gabriel Grosoiu 16 nov. 2011 Prezentări

Prius nu mai este de mult timp doar un model singular al gamei Toyota, copilul teribil care refuză să consume doar benzină. Japonezii au creat o gamă întreagă bazată pe tehnologia Hybrid Sinergy Drive, iar alături de modelelele Prius Plug-in-Hybrid şi monovolumul hibrid Prius V, vor oferi de-acum şi noul hatchback Prius C, pe care l-au gândit astfel încât să ocupe locul vacant rămas la baza gamei ecologice.

Având o formă ceva mai apropiată de ideea unui hatchback clasic, datorită renunţării la plafonul plonjat al Prius-ului original, maşina se apropie de dimensiunile Toyotei Yaris, pe care o surclasează la capitolul lungime cu doar 4 centimetri. Designul, însă, „trădează” sursa de inspiraţie, bara de protecţie şi partea laterală temperând senzaţia de străin dată de liniile ascuţite ale parţii frontale şi ale posteriorului.

Motorizarea oferită de Toyota Prius C este reprezentată de un propulsor pe benzină, de 1,5 litri, capabil să ofere o putere de 74 CP. Cuplul motorului se va cifra la 111 Nm, accesibili la o turaţie de 4.800 rpm, dar ajutorul oferit de cei 61 CP ai motorului electric se va materializa printr-un plus de 169 Nm. Consumul urban promis de niponii de la Toyota este de 4,7 l/100 km, ceea ce ar putea reprezenta un record în clasa ei.

Toyota Prius C va debuta la Salonul Auto Tokyo, care îşi va deschide porţile la sfârşitul lunii noiembrie, iar piaţa japoneză va primi modelul sub numele de Aqua. Prezentarea de la Salonul Auto Detroit va marca introducerea modelului pe piaţa americană, unde vânzările vor începe din primăvara lui 2012, urmând ca apoi Toyota să aducă noul model şi pe alte pieţe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide