Brabus 900 Crawler, un buggy de 900 CP care arată ca un AMG G63 și costă aproape 900.000 de euro (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 14 mai 2022 Știri auto

Compania germană de tuning Brabus, care este specializată pe modelele Mercedes-Benz, a lansat un off-roader absolut spectaculos. Este vorba despre un buggy denumit 900 Crawler, care este bazat pe modelul Mercedes-AMG G63 și care, așa cum sugerează și numele, dezvoltă 900 de cai-putere.

Noul Brabus 900 Crawler are la bază modelul Mercedes-AMG G63

Specialiștii de la Brabus ne-au obișnuit de-a lungul anilor să modifice modele de serie produse de constructorul din Stuttgart. Din când în când, tunerul german propune vehicule de-a dreptul spectaculoase, care te lasă cu gura căscată.

Este și cazul celei mai noi creații a companiei din Bottrop. Este vorba despre un buggy botezat Brabus 900 Crawler, care dezvoltă o putere maximă de 900 de cai-putere și care a fost realizat pornindu-se de la un Mercedes-Benz AMG G63.

Singurele detalii estetice de exterior pe care Brabus 900 Crawler le împărtășește cu G-Class sunt partea frontală, farurile și stopurile LED. În schimb, caroseria a fost construită de la zero și este realizată aproape în întregime din fibră de carbon.

Experții de la Brabus au eliminat portierele, geamurile și pragurile. Astfel, greutatea lui Crawler a fost redusă la 2.065 kg, fiind cu 420 kg mai ușor comparativ cu AMG G63.

În schimb, noul buggy vine cu aripi evazate, o capotă proeminentă ce găzduiește două prize de aer și lumini LED suplimentare montate pe acoperiș. La spate, se distinge eleronul de mari dimensiuni, în timp ce sistemul de evacuare are patru terminații finisate în negru mat, câte două pe fiecare parte laterală. La „interior” regăsim un instrumentar digital și un sistem multimedia performant.

Motor V8 twin-turbo de 4,5 litri și 900 CP

În același timp, suspensia a fost recalibrată pentru off-road. Aceasta este reglabilă și are o cursă de 16 cm. Sistemul de frânare a fost îmbunătățit și oferă discuri de 400 mm pe față și 370 mm pe spate, în timp ce garda la sol a fost mărită la 53 cm.

Sub capotă a fost montat un propulsor V8 twin-turbo de 4,5 litri. Acesta livrează 900 CP și un cuplu limitat electronic la 1.050 Nm pentru a proteja transmisia automată cu 9 rapoarte. În aceste condiții, bestia germană realizează sprintul 0-100 km/h în numai 3,4 secunde, iar viteza de vârf este limitată electronic la 160 km/h pentru protejarea anvelopelor speciale de off-road.

Noul Brabus 900 Brabus este interzis pentru conducerea pe drumurile publice. Modelul va fi produs într-o serie foarte limitată de doar 15 unități. Prețul este unul pe măsură: circa 891.000 de euro. Primele cinci exemplare vor fi livrate în cursul acestui an, iar celelalte zece unități vor ajunge la clienți în 2023 și în 2024.

Sursa: Brabus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Brabus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide