Top 5 SUV-uri ieftine cu tracțiune integrală. Modele care costă mai puțin de 5000 de euro, numai bune pentru iarnă

Autor: Ionuț Vîlciu 21 nov. 2022 Știri auto

Sezonul rece vine cu pași repezi, iar SUV-urile se pot dovedi ca fiind cele mai bune variante pentru a înfrunta iarna.

Iarna este aproape, iar condițiile de drum pot deveni mai grele. Există momente când o gardă la sol mai mare sau un sistem de tracțiune integrală pot fi foarte utile. Aceste calități pot fi cu atât mai importante în zone mai greu accesibile, dar și în oraș. Tracțiunea integrală poate asigura un plus de aderență în cazul în care suprafața carosabilului este alunecoasă.

În cele ce urmează, veți vedea cinci SUV-uri accesibile, cu tracțiune integrală, cu care puteți înfrunta sezonul rece. Toate aceste modele pot fi găsite pe Mobile.de și nu costă mai mult de 5000 de euro.

Dacia Duster

Începem lista noastră chiar cu SUV-ul autohton, anume cu Dacia Duster. Modelul românesc și-a dovedit capabilitățile în teren, fiind ajutat de garda la sol generoasă și de sistemul de tracțiune integrală.

Exemplarul pe care noi l-am găsit este din 2011 și are la 197.000 de kilometri la bord. Sub capotă se află un motor de 1,5 litri pe motorină, care dezvoltă 110 cai putere. Mașina are o cutie manuală cu șase trepte și, bineînțeles, tracțiune integrală. Prețul cerut pentru acest Duster este de 5000 de euro.

Suzuki Grand Vitara

Suzuki este un producător renumit pentru mașinile sale de teren. Compania japoneză produce mașini accesibile, dar suficient de capabile pentru a înfrunta și condiții de drum mai grele. Printre ele se numără și Grand Vitara.

Mașina pe care am găsit-o este din anul 2007 și a parcurs 193.594 de kilometri. Mașina este dotată cu un motor diesel de 1,9 litri, care are o putere de 129 de cai putere. Prețul cerut pe mașină este de 4499 de euro.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander este o altă opțiune interesantă, demnă de luat în seamă. La fel ca Suzuki, Mitsubishi este un producător consacrat în industria mașinilor de teren. Outlander este un SUV de clasă medie, suficient de spațios, oferind chiar și 7 locuri, pregătit să meargă și pe drumuri ceva mai dure. Exemplarul pe care noi l-am găsit este din 2008 și are la bord 168.870 de kilometri. Sub capota acestui Outlander se află un motor de 2,2 litri diesel, care produce 156 de cai putere. Mașina are un preț de 4990 de euro.

Citroen C-Crosser

C-Crosser este o rudă a lui Outlander, am putea spune că este un Outlander puțin machiat în stil franțuzesc. Cele două modele împart o bună parte dintre componente. Diferența majoră se face prin designul exterior, mai ales cel al părții frontale. La fel ca Outlander, C-Crosser oferă același motor de 2,2 litri, care dezvoltă 156 de cai putere. De asemenea, pune la dispoziție și 7 locuri. Exemplarul pe care l-am găsit este din anul 2008, are 158.000 de kilometri la bord și se vinde pentru prețul de 4990 de euro.

Land Rover Freelander

Pentru cei ce își doresc un SUV ceva mai premium, există Land Rover Freelander. Chiar dacă nu se ridică la grandoarea unui Range Rover, Freelander este un SUV compact, cu tracțiune integrală, care poate să se descurce și în situația în care vei întâlni zăpadă sau niște drumuri mai degradate.

Exemplarul pe care l-am găsit este din anul 2007 și are 241.000 de kilometri la bord. Sub capotă vom găsi un motor de 2,2 litri pe motorină, cu o putere de 152 de cai. Transmisia este una manuală, iar puterea ajunge la toate cele patru roți. Prețul cerut pentru acest Land Rover Freelander este de 4999 de euro.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide