Lupta orgoliilor la Geneva 2012: maşini exotice şi sportive

Dacă-i show, atunci show auto să fie! Mai ales că Geneva 2012 nu a dus lipsă de fiţe, super-fiţe şi mega-fiţe în materie de maşini extravagante sau potente. Iată cele mai importante 10 dueluri între premierele de maşini sport.

Lupta orgoliilor la Geneva 2012: maşini exotice şi sportive Lupta orgoliilor la Geneva 2012: maşini exotice şi sportive

Ferrari F12berlinetta vs. Lamborghini Aventador J

Aşa cum Pământul are doi polo magnetici, şi Salonul Auto Geneva 2012 a fost împărţit în două tabere de tifosi: unii văd în noul Ferrari F12berlinetta apogeul lumii auto de performanţă şi lux, în timp ce pentru alţii unicatul Lamborghini Aventador J este, pur şi simplu, Zeus-ul salonului elveţian.

Bolidul Ferrari este un demn urmaş al coupe-ului 599 GTB Fiorano, pe lângă designul avangardist beneficiind de un V12 de 740 CP, iar demarajul 0-100 km/h este anunţat în doar 3,1 secunde. Mai avem bla-bla-uri despre tot felul de minunăţii tehnice, pentru ca milionarii să nu pună prea multe întrebări când semnează cecul şi pare că Ferrari F12berlinetta e supercarul momentului.

Sau nu? Ce salon auto e acela unde Ferrari nu primeşte un răspuns de la Lamborghini, eternul rival? Iar la Geneva 2012 italienii controlaţi de nemţi au venit cu un răspuns nu doar extravagant, ci şi unic (în sensul propriu): Lamborghini Aventador J este o craeţie ravisantă, concepută pentru a-i conferi celui de la volan şi pasagerului din dreapta senzaţii extreme pe pistă.

De fapt, tare mi-e că departamentul de marketing Lamborghini s-a gândit să împuşte doi iepuri dintr-un foc - dacă tot au primit această comandă de la un client extravagant, de ce să nu se laude cu ea şi să polarizeze atenţia mapamondului la cel mai mare salon auto auto al primăverii? Că doar un unicat de vreo 2,5 milioane de euro sigur e mai interesant decât "banalul" Veyron.

Din punct de vedere tehnic, nici o surpriză, tot meniul fiind preluat de la Aventador: motor V12 de "doar" 700 CP şi tracţiune integrală, în timp ce cura de slăbire la care a fost supus bolidul promite un timp mai bun decât cele 2,9 secunde până la sută reclamate de Aventadorul normal.

Ferrari F12berlinetta vs. Lamborghini Aventador J: 100 - 99

Greu de luat o decizie: e ca şi cum ţi-ai întreba iubita ce preferă, un giuvaer sau un diamant? Totuşi, din moment ce unicatul e deja cumpărat, să le lăsăm italienilor de la Ferrari plăcerea să deguste victoria.

Ferrari F12berlinetta vs. Lamborghini Aventador J: 100 - 99

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.