Maşinile 100% electrice - SOLUŢIA OBLIGATORIE

Marea schimbare nu mai poate fi nici negată, nici amânată. Epoca arderii poluante a petrolului apune. Acum suntem în plin proces de trecere la era propulsiei cu adevărat eco. Iar argumentele maşinii 100% electrice sunt foarte clare.

Maşinile 100% electrice - SOLUŢIA OBLIGATORIE Maşinile 100% electrice - SOLUŢIA OBLIGATORIE

Când spun ”maşină sută la sută electrică”, exclud asocierea cu un motor cu ardere internă – deci nu vorbim nici de hibride (full-hybrid sau plug-in hybrid), nici de soluţii gen range-extender.

Arderea carburanţilor fosili duce automat la noxe şi efect de seră, cu efecte deja foarte vizibile care induc temeri din ce în ce mai mari în privinţa viitorului omenirii. Dependenţa de petrol trebuie stopată cât mai curând, mai ales în domeniul auto – deja avem peste un miliard de autovehicule în circulaţie, care zilnic poluează şi emit în atmosferă milioane de tone de CO2 şi alte substanţe nocive.

Asta se întâmplă zilnic pe tot mapamondul: un miliard de evacuări

 

Închipuiţi-vă pentru un moment că acest număr impresionant de vehicule ar fi electrice. Deci ar funcţiona fără să elimine niciun gram de emisii nocive. Cine îşi închipuie că vorbim de o utopie, este cel puţin ignorant, dacă nu chiar rău-voitor.

La începutul secolului XX circulau mai multe maşini electrice decât cu motoare cu ardere internă, dar tehnologia bazată pe petrol a triumfat, iar interesele financiare au curmat evoluţia plăpândă a electricelor. Care, iată, revin oarecum în forţă, cu multe piedici de surmontat, dar şi cu promisiunea de a schimba din temelii modul în care privim şi folosim automobilul.

Maşinile electrice revin timid in actualitate: deocamdată, reprezintă mult sub 1% din vânzările totale de maşini noi în lume

 

Spre ce ne îndreptăm, totuşi? Teama de schimbare îi face pe mulţi să pună răul înainte şi să vadă doar dezavantajele maşinilor electrice. Da, acestea au şi dezavantaje, raportat la modul actual de viaţă. Însă avantajele sunt mult mai mari, iar generalizarea tehnologiei motoarelor pur electrice evoluează galopant. Doar mentalitatea oamenilor nu reuşeşte să ţină pasul cu această evoluţie...

Deocamdată ne-am propus să vedem, pe scurt, plusurile şi minusurile maşinilor 100% electrice, precum şi promisiunile tehnologice din viitorul imediat - prin ”imediat” înţelegând încă vreo 5-6 ani, cel târziu până la finalul acestui deceniu.

Doar unul dintre exemplele dezavatantajelor care, pentru detractori, sunt mult mai mari decât avantajele reale. Pentru că e mai uşor să dai cu pietre decât să înţelegi argumentele

 

Pentru că 2020 e privit de lumea auto ca un punct de răscruce: rămânem tributari petrolului, o luăm pe calea foarte scumpă tehnologic (şi cam periculoasă) a hidrogenului sau acceptăm că maşinile 100% electrice sunt soluţia optimă şi cu premisele cele mai încurajatoare de a trăi într-o lume curată?

Vă invit, mai ales pe cei sceptici, PE PAGINA URMĂTOARE

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.