TOP 11: cele mai ieftine maşini 4×4 noi la sfârşit de 2014

Autor: Iulian Dnistran acum 6 ani Dosar & Analize

Tracţiunea integrală, împreună cu un set bun de anvelope de iarnă, te ajută destul de mult când drumurile sunt acoperite cu zăpadă. Aşa că m-am gândit să pun laolaltă o listă cu cele mai ieftine maşini 4×4 noi de pe piaţa românească.

Aşadar, să începem. Lista este ordonată după preţ, de la cel mai mic la cel mai mare.

Dacia Duster Acces 1.6 4×4 – 13.100 euro cu TVA

Cea mai ieftină maşină cu tracţiune 4×4 din România este, în momentul publicării acestui text, Dacia Duster. Sigur este vorba despre varianta de bază Acces, care vine la pachet doar cu aribag-uri frontale şi laterale, ABS, ESP şi… cam atât. Totodată la banii aceştia, primeşti doar motorul de bază pe benzină, de 1,6 litri, care dezvoltă 105 CP.

Suzuki SX4 1.6 GLX 4WD ESP – 14.760 euro cu TVA (13.830 euro cu TVA, preţ promoţional)

În această versiune, micul model nipon vine cu un motor pe benzină de 1,6 litri care dezvoltă 120 CP şi 156 Nm – destul de bine, dacă mă întrebi pe mine.

Totodată, pe lista de dotări standard se regăsesc o grămadă de lucruri: aer condiţionat cu reglare manuală, geamuri electrice faţă, scaune încălzite, radio-CD cu MP3, închidere centralizată cu telecomandă şi oglinzi retrovizoare reglabile şi încălzite electric, printre altele.

Suzuki Jimny 1.3 JLX – 15.320 euro cu TVA

Jimny este cel mai mic SUV-uleţ de pe piaţă care încă supravieţuieşte trăind după reţeta clasică de caroserie montată pe şasiu de tip scară. Există o singură versiune, cu opţiunea unei cutii de viteze automate şi a unei vopsele metalizate. Motorul are 1,3 litri, e pe benzină, şi dezvoltă 85 CP şi 110 Nm.

Dotările disponibile includ geamuri electrice, aer condiţionat cu reglare manuală, scaunul şoferului cu încălzire, oglinzi retrovizoare acţionate electric şi încălzite, închidere centralizată cu telecomandă şi radio-CD cu două boxe.

Fiat Panda 1.3 MJet Pop 4×4 – 15.759 euro cu TVA

Noua generaţie a citadinei italiene Fiat Panda este disponibilă, ca întotdeauna, şi într-o variantă cu tracţiune integrală, cea mai ieftină pornind de la 15.759 de euro cu TVA.

Maşinuţa de oraş primeşte, în nivelul de echipare Pop 4×4, aer condiţionat, start/stop, ESP, închidere centralizată şi geamuri faţă acţionate electric, dar nu are radio-CD. Motorul e un diesel de 1,3 litri care dezvoltă 75 CP şi 190 Nm.

Skoda Octavia 4×4 Ambition 1.6 TDI – 20.340 euro cu TVA

Noua Octavia poate fi dotată cu un sistem de tracţiune integrală chiar şi în varianta de caroserie berlină, iar preţurile încep de la puţin peste 20.000 de euro. Cu aceşti bani, poţi să-ţi cumperi o maşină cu motor diesel de 1,6 litri care produce 105 CP, cutie de viteze manuală cu şase trepte, aer condiţionat cu reglare manuală, geamuri electrice faţă, închidere centralizată cu telecomandă, oglinzi laterale acţionate electric şi încălzite, volan reglabil pe înălţime şi adâncime şi radio cu USB şi AUX.

Mitsubishi L200 Single Cab 4×4 Inform – 21.030 euro cu TVA

Da, avem şi o utilitară în această listă. De fapt, e vorba despre cel mai ieftin L200 nou pe care îl poţi cumpăra, şi anume varianta single cab (cu două uşi şi două locuri). Pentru puţin peste 21.000 de euro primeşti una bucată maşină de cărat lucruri, cu motor diesel de 2,5 litri (136 CP şi 314 Nm), aer condiţionat manual, diferenţial spate blocabil, închidere centralizată şi volan reglabil pe înălţime.

Suzuki SX4 S-Cross 1.6 Premium Allgrip – 21.100 euro cu TVA

Se pare că Suzuki are o slăbiciune pentru sistemele de tracţiune 4×4, fiindcă lista asta conţine trei modele de la producătorul japonez. Fratele (puţin) mai mare al lui SX4 e S-Cross şi vine, în acest nivel de echipare, cu un motor pe benzină de 1,6 litri care dezvoltă 120 CP, geamuri electrice, volan reglabil pe înălţime şi adâncime, aer condiţionat automat, radio-CD cu MP3, închidere centralizată cu telecomandă şi limitator de viteză, printre altele.

Opel Mokka 1.4 Turbo 4×4 Enjoy – 21.550 euro cu TVA

Micul Opel Mokka poate fi cumpărat şi cu un sistem de tracţiune integrală, cu un preţ ce porneşte de la 21.550 de euro. Printre dotările pe care le primeşti se numără un motor pe benzină de 1,4 litri care 140 CP, o cutie de viteze manuală cu şase trepte, aer condiţionat manual, geamuri electrice, închidere centralizată cu telecomandă, radio-CD cu USB şi regulator de viteză.

Volkswagen Golf 7 Comfortline 1.6 TDI 4Motion – 21.666 euro cu TVA

Un Golf 7 cu 4Motion porneşte de la aproape 22.000 de euro şi vine cu un diesel de 1,6 litri care dezvoltă 105 CP (acelaşi ca la Skoda Octavia din această listă, de altfel). Printre dotările standard incluse în nivelul de echipare Comfortline se numără un sistem de aer condiţionat manual, cruise control, proiectoare de ceaţă, închidere centralizată cu telecomandă, radio-CD cu cititor de carduri SD, start/stop şi volan reglabil pe înălţime şi adâncime.

Kia Sportage 2.0 GDI Style 4×4 – 22.103 euro cu TVA

Modelul coreean vine la pachet cu un motor pe benzină de 2,0 litri (dar există şi un diesel disponibil), o cutie de viteze manuală, aer condiţionat automat, senzori de parcare, volan reglabil pe înălţime şi adâncime, radio-CD cu USB şi închidere centralizată.

Skoda Yeti Active 4×4 1.8 TSI – 22.397 euro cu TVA

Yeti Facelift este cel mai scump model de pe această listă, cu un preţ care depăşeşte uşor 22.000 de euro. Pentru aceşti bani primeşti un motor pe benzină de 1,8 litri care dezvoltă 160 CP, o cutie de viteze manuală cu şase trepte, aer condiţionat cu reglare manuală, geamuri electrice faţă, radio-CD cu MP3 şi scaune faţă reglabile pe înălţime.

Tu ce zici: ce maşină cu tracţiune 4×4 ai alege dacă ai avea un buget maxim de 25.000 de euro?Comentarii
Inchide