Câte maşini electrice au fost înmatriculate în România

Evoluţia pieţei de maşini electrice în România ...

Câte maşini electrice au fost înmatriculate în România Câte maşini electrice au fost înmatriculate în România

Evoluţia pieţei de maşini electrice în România este destul de timidă. Aşa arată o statistică publicată de startupcafe.ro. Cifrele arată că din anul 2012 până în prezent, 562 de maşini 100% electrice au fost înmatriculate de Registrul Auto Român.

Bucureştiul este pe primul loc cu 299 de maşini electrice din 2012 până în mai 2018. Cele mai multe au fost înmatriculate în anul 2017: 135 de CIV-uri eliberate de RAR. În 2016 RAR a eliberat cărţi de identitate pentru 80 de maşini. 

Judeţele cu cele mai multe înmatriculări după Bucureşti sunt: Timiş - 52 de autovehicule, Arad - 42, Braşov - 35 şi Argeş cu 28. 

Potrivit DRPCIV, în luna mai 2018, în România a fost înmatriculată o maşină Tesla, iar în aprilie 2 unităţi.

Statul român susţine achiziţionarea automobilelor electrice prin programul Rabla Plus. În 2018, acest program are un buget total de 120 de milioane de lei.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.