Începând din primăvară 130 de autobuze hibride vor circula pe străzile din Bucureşti - GALERIE FOTO

Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost desemnat Autobuzul Anului 2019 în cadrul Tâgului internaţional dedicat vehiculelor comerciale IAA.

Începând din primăvară 130 de autobuze hibride vor circula pe străzile din Bucureşti - GALERIE FOTO Începând din primăvară 130 de autobuze hibride vor circula pe străzile din Bucureşti - GALERIE FOTO

Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România a semnat contractul pentru cele 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, comandate de către Primăria Municipiului Bucureşti. Acestea urmează să fie livrate în cursul anului 2020. 

Mercedes-Benz Citaro Hybrid combină performanţele motorului diesel cu motorul electric (soluţia compact hibrid), pentru o eficienţă maximă a tracţiunii şi reducerea emisiilor.

Motorul electric de 14 kW, amplasat între motorul cu ardere internă şi cutia de viteze automată, generează energie mecanică suplimentară şi o recuperează pe cea pierdută prin frânare sau decelerare, ajutând la reducerea considerabilă a consumului de combustibil. Astfel, tehnologia hibrid a autobuzelor Mercedes-Benz asigură, pe lângă un nivel redus de emisii în zonele urbane, un consum redus de combustibil şi implicit şi costuri reduse de operare.

Autobuzele Citaro Hybrid circulă deja în oraşe europene precum Stuttgart, Cracovia, Essen, vor fi prezente şi pe străzile din Bucureşti începând cu anul viitor.

Pentru autobuzele care urmează să fie livrate în România, standardul de siguranţă este prioritar. Astfel, Citaro Hybrid este echipat, în versiunea de bază, cu sisteme precum ABS, ASR şi ESP. De asemenea, condiţiile de lucru ale şoferului sunt cu mult îmbunătăţite datorită repozitionării postului de conducere şi a amplasării optimizate a elementelor de comandă.

autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid livrate Primăriei Capitalei vor beneficia de o garanţie tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.