NanoFlowcell Quant F merge la Salonul Auto Geneva cu 1.090 CP şi zero emisii

S-ar putea să fi auzit deja de Quant şi să recunoşti din poze maşina. Dar, dacă e să îi credem pe oficialii firmei din Liechtenstein care lucrează la această minunăţie pe patru roţi, am putea spune că aparenţele sunt înşelătoare.

NanoFlowcell Quant F merge la Salonul Auto Geneva cu 1.090 CP şi zero emisii NanoFlowcell Quant F merge la Salonul Auto Geneva cu 1.090 CP şi zero emisii

Acesta este noul NanoFlowcell Quant F. Şi înainte să te repezi la secţiunea de comentarii ca să îmi explici că mă înşel şi că aici avem de-a face cu deja cunoscutul Quant E-Sportslimousine, lasă-mă să-ţi spun că ai dreptate, dar numai pe jumătate.

Vezi tu, Quant F este un Quant E îmbunătăţit. Mult.

Potrivit NanoFlowcell, firma care lucrează la acest model, Quant F a fost „complet redesenat şi complet regândit”, deşi s-ar putea să îţi fie cam greu să vezi diferenţele vizuale dintre cele două maşini. E adevărat, însă, că modificările sunt greu de observat cu ochiul liber, fiind vorba despre un şasiu nou din fibră de carbon şi un set de stopuri redesenate.

Dar cea mai mare noutate este, de departe, sistemul de propulsie îmbunătăţit, care oferă acum o autonomie de aproximativ 800 km, precum şi o putere totală de 1.090 CP, în creştere de la 600 km şi 925 CP, cât avea Quant E.

Există câte un motor electric în fiecare roată, iar puterea vine de la o baterie lichidă, emisiile toxice fiind inexistente. Există două rezervoare, de câte 250 de litri fiecare, umplute cu lichide care joacă rolul electroliţilor dintr-o baterie obişnuită.

Deocamdată, creaţia celor de la NanoFlowcell este încă în lucru, dar dacă vor reuşi să progreseze în ultimii ani aşa cum au făcut-o până acum, s-ar putea să vedem un model de serie mai repede decât ne-am aştepta.

Vom vedea varianta îmbunătăţită a limuzinei electrice de peste cinci metri lungime la Salonul Auto Geneva 2015 şi vom reveni cu detalii şi imagini de la faţa locului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.