Primăria Cluj-Napoca va cumpăra trei autoturisme electrice

Maşinile electrice vor fi cumpărate prin licitaţie, preţul ...

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra trei autoturisme electrice Primăria Cluj-Napoca va cumpăra trei autoturisme electrice

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra trei autoturisme electrice noi care vor fi folosite de serviciul rutier al Poliţiei Locale, acestea fiind primele astfel de maşini achiziţionate de o municipalitate din România, scrie MEDIAFAX.

Directorul Poliţiei Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat, luni, că urmează să fie amenajat un punct de încărcare în municipiu pentru noile maşini electrice.

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, achiziţionarea a trei autoturisme pur electrice noi prin programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019, acestea urmând să înlocuiască trei maşini cu o vechime de peste 15 ani care au fost casate. Cele trei maşini electrice vor fi folosite de serviciul rutier al Poliţiei Locale a Primăriei Cluj-Napoca. Vom amenaja şi un punct de încărcare pentru aceste maşini, fie în parking-ul de lângă sediul Primăriei, fie la Primăria veche. Primăria Cluj-Napoca este, din câte ştiu, prima din ţară care va avea în dotare maşini electrice, nepoluante”, a spus Bonţidean.

Potrivit acestuia, maşinile electrice vor fi cumpărate prin licitaţie, preţul urmând să fie acoperit din prima de casare – 6.500 de lei, ecotichet de 45.000 de lei şi din bugetul local.

Primarul Emil Boc a declarant, la rândul său, că la fel ca şi în cazul autobuzelor electrice, unde Primăria Cluj-Napoca este prima din România care achiziţionează astfel de mijloace de transport, şi în cazul maşinilor din parcul propriu se transmite semnalul că municipiul este racordat la ceea ce se întâmplă în Europa şi în lume, şi anume diminuarea poluării.

„Semnalul este pentru folosirea maşinilor electrice care nu poluează, sunt eficiente şi reprezintă viitorul în materie de transport”, a spus Boc.

Parcul auto al Primăriei Cluj-Napoca are în dotare 34 de autoturisme.

Primăria Cluj-Napoca va introduce la sfârşitul lunii mai primele 11 autobuze electrice, achiziţionate din fonduri elveţiene, şi a depus o cerere de finanţare din fonduri europene pentru încă 30 de astfel de autobuze.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.